Kommentar

Liz Cheney, Trumps fremmeste Republikanske modstander i 6. januar-komiteen, løb ind i et knusende nederlag ved primærvalget i hendes hjemstat Wyoming tirsdag. Cheney drog en sammenligning med Abraham Lincoln og antydede at hun har større planer for fremtiden. Det kan være hun mener præsidentvalget i 2024.

“Den store og oprindelige forkæmper for vores parti, Abraham Lincoln, blev besejret ved valg til Senatet og Repræsentanternes Hus, før han vandt det vigtigste valg af alle,” sagde Cheney til en skare af tilhængere i Jackson, Wyoming. “Lincoln sejrede i sidste ende, han reddede vores Union, og han fastslog vores forpligtelse som amerikanere gennem hele historien.”

Cheney har gjort kampen mod Trump til det eneste store problem, mens vælgerne i Wyoming er optaget af inflation, kriminalitet og ulovlig immigration. Hun støttes af sin far, tidligere vicepræsident Dick Cheney, som venstrefløjen engang hadede, men nu krammer.

Cheney er lige så besat af Trump som sin datter og sagde for nylig, at Trump er den største trussel mod USA i dets 256-årige historie. Mange demokrater er enige i det, men ikke republikanere. Liz Cheney anses derfor for at have trådt over grænsen og er blevet demokrat. Hvis hun ikke vil være i stand til at blive nomineret som republikansk præsidentkandidat, må hun I så fald stille op som selvstændig, men blokken af ​​uafhængige er netop på vej væk fra demokraterne.

ANNONSE

Cheney tabte til Harriet Hageman, som havde Trumps støtte.

Hageman behøvede bare lige at minde om, hvad man skal gøre, hvis man ønsker at blive genvalgt: Tag vare på vælgerne.

“Wyoming har givet klar besked om, at hvis du vil påstå at bo i Wyoming, må du fandeme godt bo i Wyoming,” sagde Hageman. “Wyoming har trukket en streg i sandet; vi bringer dig til magten, du skal stå til ansvar over for os, du skal svare os, du skal gøre, hvad der er i vores bedste interesse, og hvis du ikke gør det, fyrer vi dig.”

Trump kaldte det et strålende resultat i en besked på Truth Social:

“Tillykke til Harriet Hageman med hendes store og meget afgørende SEJR i Wyoming,” skrev han. “Dette er et fantastisk resultat for Amerika, og en fuldstændig irettesættelse af den ikke-folkevalgte ”Committee of Political Hacks and Thugs. ”

Trump mindede om, at Cheney har løbet Demokraternes ærinder, som vil knuse ham politisk. Hun var blandt dem, der stemte for rigsretssag og støttede justitsminister Merrick Garland i at sende 30 FBI-agenter til at angribe Mar-a-Lago i sidste uge.

Cheney talte om, at valget i 2020 ikke blev stjålet, men det var det, mindede Trump om og markerede dermed, at han ikke vil lade emnet ligge med de konsekvenser, det kan få for Biden, hvis republikanerne vinder ved midtvejsvalget. Så kan det være Biden-folk, der bliver stillet for en rigsret.

Den tidligere præsident sagde også: “Liz Cheneys uinspirerede koncessionstale foran en ‘lille’ menneskemængde i den store stat Wyoming fokuserede på hendes tro på, at præsidentvalget i 2020 ikke var, på trods af massive og afgørende beviser for det modsatte, Fikset & Stjålet.”

Trump tilføjede, at “Liz Cheney er et fjols, der spillede bolden lige i hænderne på dem, der ønsker at ødelægge vores land!”

Dermed har Trump knust endnu en af ​​de ti republikanere, der stemte for en rigsretssag. Cheney var hans værste modstander.

https://www.foxnews.com/politics/liz-cheney-compares-herself-abraham-lincoln-resounding-defeat-wyoming-primary

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid