Kommentar

En Gallup-måling viser, at amerikanernes tillid til medierne styrtdykker. Kun 16 pct. tror på, hvad aviserne skriver, og usle 11 pct. tror på TV. Det har vist aldrig stået så slemt til.
Endnu værre for medierne er, at hele 67 pct. ifølge en anden måling mener, at journalisterne med vilje bringer historier, som de ved er falske eller groft overdrevne.
Disse uhyggelige tal skyldes uden tvivl, at medierne i hvert fald siden 2015 har bragt den ene løgnehistorie efter den anden til torvs. Først var det påstanden om, at Donald Trump var i lommen på Vladimir Putin, og at sidstnævnte kontrollerede præsidentvalget i 2016. Da det derefter viste sig, Joe Bidens narkovrag af en søn havde lukrative forbindelser med Kinas kommunistiske ledelse – som havde beriget hele Biden-klanen – afviste medierne de åbenlyse beviser som russisk disinformation. Og sådan er det fortsat – med den løgn, at amerikanske grænsevagter har pisket stakkels immigranter, og nu Joe Bidens påstand om, at et 10-årigt voldtægtsoffer er blevet nægtet abort. En historie, som ingen har været i stand til at verificere.
Et flertal af  journalister meddeler frejdigt, at de praktiserer forskelsbehandling, dvs. at de gerne lyver, hvis det kan gavne deres venner i det demokratiske parti.
Underligt nok tror de danske journalister klippefast på de amerikanske medier, som det store flertal af amerikanere ikke giver fem flade øre for.
Grunden er formentlig, at skatteyderne forærer de danske medier betydeligt mere end fem flade øre, nemlig hundredvis af millioner. Så hvorfor skulle sandheden interessere dem?
ANNONSE