Kommentar

Et flertal i Folketinget har indgået en aftale, der skal modvirke etnisk og social opdeling i de almengymnasiale uddannelser. Desuden skal aftalen rette op på det faldende elevtal i udkantsgymnasier, der eller risikerer at gå fallit.

Bag aftalen står regeringen, DF, SF, Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne. Hvad Dansk Folkeparti laver i den forsamling, må de hellere selv forklare.

De forenede partier vil altså bl.a. forhindre etnisk opdeling i det, der populært kaldes brune og hvide gymnasier. Men i stedet for at tale om muslimer – hvis voksende tilstedeværelse i uddannelsessystemet jo er årsag til politikernes nervøsitet, skal eleverne fordeles efter forældrenes indkomst. Ud fra den antagelse, at de hvide nok har flere penge end de etniske og derfor skal få kærligheden at føle.

Problemet for den forenede venstrefløj er, at de rige er blandt dens mest trofaste kernevælgere. Mon de bliver ved med at stemme på De Radikale, SF og Enhedslisten, når deres børn kommer hjem og fortæller om deres udfordrende hverdag i gymnasiet?

ANNONSE

Én ting er at sidde lunt og godt i forstadsvillaerne eller Indre Bys smørhuller og glæde sig over de mange etnikere, som deres politikere har skaffet til landet. Noget andet er at skulle omgås dem.

ANNONSE