Nyt

Rektor Mogens Andersen fortalte i ‘100 % Brian’ på Radio24syv, at danskere fravælger gymnasiet, og kom med en sød lille anekte fra et Åbent hus-arrangement. En far peger på nogle mørke drenge på ‘et fotografi af alle skolens elever’, og konkretiserer: “Jeg kender dem ikke, og de kan være gode nok, men der skal min datter ikke gå… det er ikke et ungdomsmiljø min datter skal være en del af.” Rektoren fortæller også om en samtale med en samtale med en 3.G’er med anden etnisk herkomst: “Vi har været glade for at gå her på Høje-Taastrup Gymnasium, men vores små søskende skal ikke gå her. Fordi nu er vi for mange…”

Hele ni gymnasier har nu mere 30 procent AEH’ere, og det går kun en vej. Selv hvis det ikke lykkedes rød blok at afskaffe frit skolevalg, så vil demografien gøre det til et valg mellem pest og kolera. Altså, med mindre man som undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har bosat sig på Bogø. Fra Altinget.dk – Elevtallene rasler ned på etnisk opdelte gymnasier.

“Færre elever begynder i år på nogle af landets i forvejen mest etniske opdelte gymnasier, der nu frygter at måtte dreje nøglen om.

På Høje-Taastrup Gymnasium har kun to klasser på 1.g-niveau haft første skoledag i år mod syv i 2016.

Samtidig er stort set alle elever i de to nuværende klasser på gymnasiets første årgang af anden etnisk herkomst end dansk. Det har en direkte indvirkning på søgetallet, bekræfter rektor på Høje-Taastrup Gymnasium Mogens Andersen uden præcis at sætte tal på elevfordelingen.

… Faldende elevtal oplever man også i aarhusianske Viby og i Hvidovre, hvor der i år har været en halvering af nye 1.g-klasser sammenlignet med 2016.”

ANNONSE