Nyt

‘Hvorfor er det at grænserne for hvad de unge gør ved hinanden skubbes og skubbes’, spørger journalist Flemming Møldrup på Facebook, og deler historien om et brutalt overfald i Fælledparken på sidste skoledag. Møldrup er tidligere vært for TV2-succesen ‘Kender du typen?’, blandt andet iført en tidstypisk ‘No Nationality’-trøje.

Kilden til historien er TV2-redaktør Dorthe Høeg Brask, der trods flere opfordringer afviser at komme på signalement af gerningsmændene. ‘Tænker mest på hvordan vi kan hjælpe vores unge med at gribe ind’, lyder det fokusflyttende i kommentarsporet, hvorefter det præciseres at ‘det var lyst så man kunne se deres ansigter’. Til en anden TV2-kendis, lyder det meget sigende: “Skriv bagom hvis du vil vide mere”.

Sandheden om den umotiverede vold holdes på ‘Need to know-basis’, and… You don’t need to know. Fra Østerbroliv – Flere børn overfaldet på sidste skoledag: De slog og trampede på hans hoved, fortæller vidne – politiet beder befolkningen om hjælp.

ANNONSE

“Min datter på 15 år var i går vidne til et brutalt overfald, hvor en stor gruppe helt unge mænd (12-15 stk) pludselig og uden varsel omringede en sagesløs ung teenagepige og kastede hende på jorden og slog og sparkede hende i hovedet og på kroppen. Hun lå fuldstændig gennembanket på jorden. Kort efter blev en anden dreng udsat for det samme, med tramp og spark i hovede og på krop. Han blev liggende og blødende. Ingen turde gribe ind” (Dorthe Høeg Brask, Facebook, maj 2022)

ANNONSE