Kopierede/fra hoften

“Trump skal tilbage på Twitter… det er jo konsekvensen af det her”, lød det forarget på Radio4 tidligere i dag, og mediebranchen har forlængst droppet ideen om ytringsfrihed. Ytringsfrihed udfordrer status quo, eller ‘radikaliserer’ som det hedder i de trykte medier. Spids kommentar af Søren Jacobsen Damm hos Berlingske – Det var næsten de 44 mia. dollar værd, hvis Stine Bosse havde trukket sig (kræver login).

“Det er dog tydeligt, at både Bosses og Trads’ bombastiske automatreaktioner på udmeldingen om, at Musk ville genetablere den frie debat på Twitter skal ses som afmægtig reaktion på, at hun og hendes ligesindedes intellektuelle kravlegård risikerer at blive besudlet med horder af trolls, men også med regulær voksendebat, hvor man ikke bare kan lukke ned for enhver uenighed, der truer med at presse sig ind i ens pavlovske meningsfællesskab.

Indrømmet, det kan være anstrengende at skulle konfronteres med saglige og veldokumenterede argumenter, der forstyrrer ens selvgode verdensbillede, men skal vi løse verdens tiltagende problemer og udvikle os intellektuelt, er vi nødt til at acceptere, at holdninger og meninger, vi ikke er enige i og ikke altid bryder os om, også er en del af den offentlige mening. Det gælder såvel på de sociale medieplatforme som på universiteter og arbejdspladser.

stort hurra for excentrikeren Elon Musk og hans investering i Vestens skrantende demokratiske sindelag og i verdenshistoriens vigtigste intellektuelle katalysator, den frie demokratiske debat. Det har alt for længe gået den anden vej.”

ANNONSE