Kommentar

Midt under balladen om den amerikanske regerings nye forsøg på at afskaffe ytringsfriheden og opstandelsen over Elon Musks overtagelse af Twitter, er der netop kommet en meningsmåling fra The Federalist og Susquehanna Polling & Research, som må være nedslående læsning for det demokratiske parti og dets medier.

Det viser sig, at kun 17 pct. af vælgerne tror, at mainstream-medierne – dem som de danske medier skriver af efter – fortæller sandheden. Heroverfor siger 73 pct., at de tror, at medierne misrepræsenterer kendsgerninger for at fremme en politisk dagsorden.
Adspurgt om de støtter Elon Musks overtagelse af Twitter, svarer 59 pct. ja og 28 pct. nej.
Det kan dårligt blive værre for det demokratiske parti, der står med ryggen mod muren frem til midtvejsvalget den 8. november. Hvad skal Biden-administrationen gøre, når næsten ingen tror på dens medier?
Hvad angår det politiske billede, siger 49 pct. af de sandsynlige vælgere, at de ville stemme republikansk, hvis valget blev afholdt i dag, mens 39 pct. ville stemme demokratisk. I februar var styrkeforholdet 47-41. Krigen i Ukraine har altså ikke hjulpet på det demokratiske partis popularitet.
Opbakningen til Bidens embedsførelse er faldet til 39 pct., mens 54 pct. tager afstand. Sidste forår kunne han glæde sig over en støtte på 60 pct.
Hvad angår økonomien, er vælgerne dybt pessimistiske. Et massivt flertal på 75 pct. forventer, at USA er i recession inden for de næste seks til tolv måneder.
Det viser sig også, at de demokraternes hysteriske modstand mod Floridas lov, der skal forhindre sexindoktrinering af småbørn, er en tabersag. Et massivt flertal på 70 pct. støtter en sådan lov. Det gør tilmed 59 pct. af demokraterne.
Det er et stadigt større mysterium, hvad der får demokraterne til at presse på med mærkesager, som næsten ingen vil have. Og ligeså uforståeligt, at medierne bliver ved med at dække over en falleret regering.
Man skal være en dreven konspirationsteoretiker for at få det til at give mening.
ANNONSE

Mest læst