Nyt

Mandag blev to 23-årige mænd i Københavns Byret kendt skyldige i at have anskaffet kemikalier til fremstilling af en eller flere bomber, der skulle bruges til terrorangreb. Målet for angrebet / angrebene blev ikke defineret nærmere. Der kunne være tale om mål i Danmark eller mål i udlandet. En 40-årig dansk kvinde, der også var tiltalt i sagen, blev frikendt for at have taget del i planerne om en bombesprængning. Kvinden blev dømt for at yde økonomisk støtte til terror og udbrede terrorholdninger.

I forbindelse med efterforskningen af kvinden fandt politiet en note på kvindens telefon med oplysninger om Tour de France-etaper, der var planlagt i Danmark i 2021, men som blev udskudt til 2022 på grund af coronapandemien. I retten forklarede den tiltalte kvinde, at Tour de France-noten skulle sendes til hendes mor, som var stor cykelsportfan.

De to mænd, der blev kendt skyldige i at forberede et terrorangreb, blev også kendt skyldige i at have overhældt en bus med benzin og sat ild til den, så den udbrændte. Et forhold som de to mænd tilstod i retten.

ANNONSE

Strafudmålingen i sagen foretages senere.

*

Læs journalist Frederik Hagemann-Nielsen og journalist Caroline Clante ‘s artikel om sagen på DR.

Læs kriminal- og retsreporter Astrid Søndberg ‘s artikel om sagen på TV 2 Nyheder.

ANNONSE