Nyt

TV 2 Nyhederne er på besøg i den islamisk prægede by Roubaix, der ligger i det nordlige Frankrig. En tilfældig muslim stopper sin bil og tilbyder at kneppe den vantro TV 2-medarbejders nærmeste familie.

Roubaix bliver af medierne omtalt som “Afghanistan i Frankrig” og anses som en af islamismens højborge.

En ny tv-dokumentar hævder, at Roubaix, nær Lille i det nordlige Frankrig, er blevet underlagt radikal islam. Roubaix var længe berygtet for at være Frankrigs fattigste by. Nu bliver Roubaix i en tv-dokumentar omtalt som “Afghanistan to timer fra Paris”.

Til brug for dokumentaren, der blev sendt på den private kanal M6, filmede journalister i hemmelighed inde i en butik, der solgte dukker uden ansigter til muslimer, der mener, at ansigtstræk på legetøj er antiislamiske. En anden butik tilbød en bog med råd til muslimske nygifte, der påbød kvinder at adlyde deres mænd. En tredje butik solgte en bog med fatwaer, herunder en, der tilsyneladende tolererede stening som straf. (Kilde: The Telegraph)

ANNONSE

I Frankrig diskuterer man i øjeblikket begrebet islamo-gauchisme / venstrefløjsislamisme, hvor kritikere af islamiseringen af Frankrig hævder, at venstrefløjen gøder jorden for islams stigende indflydelse i Frankrig. (Læs eventuelt Politikens kunstanmelder Mathias Kryger ‘s reportage fra Paris)

Udover islam er Roubaix kendt for at være målby for endagescykelløbet Paris-Roubaix, der i år bliver kørt søndag 17. april 2022.

Se også To Islamisk Stat-sympatisører kendt skyldige i at forberede terrorangreb: Var målet Tour de France?

ANNONSE