Nyt

I går blev den syriske “flygtning” Moyed Al Zoebi idømt tolv års fængsel for at planlægge et terrorangreb i København.

Få timer efter domsafsigelsen blev en 30-årig gambier så tiltalt “for at have indsamlet og delt vejledninger i fremstilling af gift og bomber, vejledninger i håndtering af våben og i udførelse af angreb, samt vejledninger i hvordan man på internettet kan holde sig skjult for politiet” og efter “to underbestemmelser i straffelovens afsnit om terrorisme”. “Den første handler om at ‘fremme virksomheden’ for terrororganisationer eller terrorister. Den anden handler om at yde økonomisk støtte til terrororganisationer eller terrorister.”

Derudover er manden tiltalt for at ville skaffe penge til Islamisk Stat i Libyen og Mali.

Gambieren nægter sig skyldig.

Den 30-årige gambiske mand boede, inden han blev anholdt i december 2019, på en gård i Munkebo. Gambieren har opholdt sig i Danmark i syv år. Han er gift med en dansk kvinde, der arbejder som socialrådgiver i Integrationsenheden i Odense Kommune. Den fynske kvinde har tidligere været gift med en mand fra Uganda, som hun via et smuthul i reglerne, blev familiesammenført med i Danmark.

(Foto: Uriasposten)

ANNONSE