Tavle

Jeg har ikke det store til overs for faktatjek-siderne, der ofte er blind på det ene øje, og ikke sjældent drager sort/hvide konklusioner i sager der objektivt befinder sig i gråzonerne. Genren har sin berettigelse, når den er apolitisk, og holder sig til det konkrete. Fra Tjekdet! – Militæranalyse gik galt: Klip af brændende helikoptere i Ukraine var fra computerspil. DR beklager.

“Efter Ruslands invasion af Ukraine har danskerne hver aften mandag til torsdag kunne stille ind på DR1-programmet Krigens Døgn og se studievært Kim Bildsøe Lassen analysere den seneste udvikling i krigen sammen med krigseksperter.

Og i går den 24. marts blev seerne præsenteret for opsigtsvækkende billeder fra krigen, hvor ukrainske missiler skyder russiske helikoptere ned tæt ved byen Kherson.

‘Der har været forfærdelige kampe, voldsomme kampe, og det er det, vi ser på billederne lige nu. Det her, det er russiske kamphelikoptere, som bliver udsat for angreb fra jorden, og man kan se, de rammer temmelig præcist,’ lød det fra studieværten, mens helikoptere og missiler fløj over skærmen.

… Men billederne var slet ikke fra Ukraine. Ved en fejl brugte DR nemlig videoklip fra computerspillet Arma 3 til at beskrive krigens gang.

ANNONSE