Nyt

En 47-årig algerisk kvinde blev i sidste uge idømt fængsel for racisme. Hun blev stillet for retten for chikanerende kommentarer, hun havde givet til den kvindelige vicevært og en medarbejder, der gjorde rent på fællesarealerne i boligblokken, hvor hun bor.

Hændelsen fandt sted den 2. februar og var af en groft nedsættende racistisk og til dels voldelig karakter. En nabo overhørte det hele og ringede til politiet, da situationen kom ud af kontrol, men det gjorde ikke et synligt indtryk på kvinden:

– Politiet ved allerede, at jeg er racist.

Politiets efterforskning viste, at kvinden i flere måneder har angrebet to sorte kvinder og tidligere også overfaldet en sort supermarkedsvagt.

– Det er uforståeligt. Vi voksede op i det samme kvarter… Hun ændrede sig… Da jeg begyndte at arbejde, spurgte hun, hvordan de kunne ansætte sorte mennesker. Der er 176 lejere i boligblokken, og hun er den eneste, der opfører sig sådan (offerets forklaring).

Statsadvokaten anmodede om 15 måneders ‘fængsel, heraf tre måneders betinget fængsel, øjeblikkelig fængsel, et tilhold og et forbud mod at rejse til sin hjemby Plaisir.

Dommerne idømte hende 18 måneders fængsel og ophævede den betingede dom, forbød hende at kontakte ofrene og forbød hende at rejse til Plaisir.

Da kvinden modtog dommen, var hun rasende:

– Jeg er algerier, og de har dømt mig, som om jeg var fransk! Det er ikke normalt, råbte hun, da politiet eskorterede hende til fængslet.

Måske har kvinden en pointe. Lovgivning mod racisme og hadefulde ytringer anvendes næsten udelukkende på de oprindelige folk i europæiske lande. At Dalila, som kvinden hedder, blev dømt efter en lov, der er til for at beskytte hende som immigrant, er en anomali.

ANNONSE

Yvelines. Plaisir : la locataire raciste part en prison

Yvelines. Fornøjelse: den racistiske lejer sidder i fængsel

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE