Nyt

(Ikke-vestlig indvandring efter 1996: Fem lande på top-10 er ikke-Menapt, 2018-tal; Foto: DST.dk)

‘Indvandrerkvinder får nu færre børn end danske’, skriver Kristeligt Dagblad i dag, og historien gengives i flere landsdækkende medier som citathistorie. Kilden er Danmarks Statistik, der ikke udspecificerer tallene på oprindelseslande. ‘Ikke-vestlige indvandrere’ dækker således over to store grupper: Menapt-indvandring og indvandrere fra øvrige ikke-vestlige lande. Ingen af de tre citerede eksperter finder det interessant at gå kritisk til konklusionen, og der er således intet om modsatrettede effekter: At asiater fordansker muslimer, rent statistisk.

Artiklen afsluttedes med en flig af sandheden. Syrerne, den andenstørste gruppe muslimer i Danmark, får i snit 3,7 børn. Somaliere og pakistanere får væsentligt over gennemsnittet. Der er muligvis en god udvikling i forhold til tyrkere og irakere, men alt indikerer at herboende muslimer får langt flere børn end danskere.

“Kvindelige indvandrere fra ikke-vestlige lande får nu i snit 1,76 børn, mens det tilsvarende tal for danske kvinder er 1,78. Efterkommerne får i snit 1,75 børn. …

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at der er store indbyrdes forskelle blandt de forskellige indvandrergrupper. Mens kvinder, der er indvandret fra Ukraine, Irak og Tyrkiet, i gennemsnit føder under to børn, er tallene markant højere for kvinder med rødder i Somalia, Pakistan og i særdeleshed Syrien.

Indvandrerkvinder fra Syrien føder således 3,7 børn i snit ifølge tal fra 2020.

ANNONSE