Kopierede/fra hoften

‘Det er ikke bevist, at ydelsesniveauet har effekt på tilstrømningen af indvandrere’, skrev migrationsforsker Liv Bjerre forleden i Dagbladet Information, der glædeligt giver spalteplads til aktivistforskere fra det røde overdrev.

Borgerlige Berlingske har en anden vinkel, men er ligeså langt fra skiven. Først opstiller man en klokkeklar stråmand (‘muslimer yngler som rotter’), som man så lader en RUC-forsker undsige. Der er mere sandhed i Rokokoposten, og spørgsmålet om befolkningsudskiftning skydes jo netop ikke ned med konkrete tal. Hvis danskere får 1,75 børn i snit og ikke-vestlige indvandrere får ‘lidt over to’, så bliver der færre af os og flere af dem. Man kan diskutere hastighed og skæringsdato, men udskiftningen er en realitet.

Håbløs holdningsmassage i Berlingske – Er det danske folk ved at blive skiftet ud? ‘At indvandrere avler som rotter, er det rene og skære vås’.

“… kan man overhovedet tale om en sådan udskiftning? Berlingske har forhørt sig hos Henrik Toft Jensen, der er lektor emeritus og demografiforsker ved Roskilde Universitet.

Han indleder med at påpege, at indvandringen fra ikkevestlige lande er steget de senere år, og den er også steget mere end en tilsvarende udvandring. …selv om andelen af nyfødte, der har en mor med udenlandsk baggrund, er steget markant det seneste årti, er der samtidig sket en normalisering af indvandrerne og efterkommernes fertilitet – også kendt som fødselsraten.

Hvor der i 1997 var enorm forskel på, hvor mange børn kvinder af ikkevestlig og dansk oprindelse fik, ligger fødselsraten nu næsten på samme niveau uanset etnicitet: Kvinder af dansk oprindelse fik i 2017 i gennemsnit 1,75 barn. Ikkevestlige efterkommere fik lidt flere, mens indvandrere fik lidt over to børn i gennemsnit.

‘Kvinder fra ikkevestlige lande får stort set lige så mange børn som kvinder med dansk oprindelse. Den påstand, at indvandrere avler som rotter, er det rene og skære vås. Det er i hvert fald ikke derfra, at befolkningsudskiftningen kommer,’ siger Henrik Toft Jensen.

… Jeg mener ikke, at man kan tale om den store udskiftning. Hvis indvandringsmønstret fortsætter som de seneste fire år, vil der ske en stigning i antallet af indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande, og krige i Mellemøsten kan også få tallet op, men der skal skrues voldsomt på en masse forskellige parametre, før det kan ses endnu mere tydeligt i befolkningssammensætningen,’ siger Henrik Toft Jensen.”

“Prøver man at lovgive sig ud af problemerne, er der en sort historisk regel, der bekræfter os i, at rotterne altid kommer op igennem nye huller, hvis vi tildækker de gamle. Fundamentalismen i enhver form i Danmark skal indhegnes ved fælles hjælp og bekæmpes i en åben, kritisk og direkte dialog i dagslys.” (Poul Nyrup Rasmussen, 2005)

 

ANNONSE