Kommentar

Mens en samlet dansk presse inderligt håber, at demokraterne vinder midtvejsvalget i november og præsidentvalget i 2024, er præsident Bidens parti præget af mismod.

I en netop offentliggjort meningsmåling meddeler 50 pct. af vælgerne, at de foretrækker republikanerne (en stigning på 13 pct.point), mens 37 pct. støtter demokraterne. Et stort flertal på 65 pct. er enig med Donald Trump, når han betegner Hillary Clinton-lejrens spionage mod hans præsidentkampagne og præsidentskab som en “skandale, der er meget større … end Watergate”. Som man vil huske, var det Watergate, der bragte den republikanske præsident Richard Nixon til fald.

Joe Bidens personlige popularitetstal er også sørgelig læsning for demokraterne. Ifølge Rasmussen presidential tracking bifalder 43 pct. af de sandsynlige vælgere hans embedsførelse, mens 56 pct. tager afstand.

Endelig har bookmakerne Trump som favorit til af vinde i 2024.

Man skulle altså tro, at den republikanske sejr er så godt som sikker, men så undervurderer man demokraternes evne til at fabrikere kriser og skandaler. Det bidrog utvivlsomt til Bidens valgsejr i 2020, at det var lykkedes demokraterne – godt hjulpet af lydige medier – at bilde tilstrækkeligt mange amerikanere ind, at Trump var russisk agent og altså landsforræder. Det bør ikke overraske os, for det er stadig opfattelsen blandt de danskere, der får deres nyheder fra de statsstøttede medier.

Demokraterne har de senere år bevist, at de er parate til at lyve om hvad som helst, blot det sikrer dem magten, og de vil naturligvis forsøge lignende manøvrer, efterhånden som vi nærmer os valget.

ANNONSE

Opskriften er: Lyv og vind. Når det så senere viser sig, at det hele var opspind, kan de være ligeglade, for løgnen har jo virket.

Her i Danmark kan vi se frem til saftige afsløringer serveret af Steffen Kretz og De Samvirkende Dagblade.

ANNONSE