Doc-TV

En leser sendte oss et podkastintervju med Yara-sjef Svein Tore Hoelsether som advarer om at verden går mot global sultkrise. Løsningen er å forsterke overgangen til det grønne skiftet og løsningen er grønn ammoniakk, som skal sjalte ut bruken av gass ved produksjon av kunstgjødsel.

Bruk av skrekkscenarier er blitt vanlig for politikere og næringslivsledere. Det er snart ikke mulig å høre forskjell på dem. Alle toppsjefene er blitt misjonærer for den gode sak og journalistene står klar med mikrofonen. VG/E24s Sindre Heyerdahl stiller ikke ett kritisk spørsmål til en av Norges toppledere. Hoelsether er ikke bare en norsk, han er en global leder, som er med der de store møtes. Han har vært hos Biden som er svært interessert i grønn ammoniakk.

Hoelsether spår matvarekrise, men hopper over årsakene som er skapt av politikerne, særlig Biden. Når matvaremangel inntreffer skal vi i den rike verden – særlig Norge – brødfø den sultne delen. Dette høres ut som en overflatisk avfeiing.

ANNONSE

Kent Andersen er i studio og sier Hoelsether blander sammen årsak og virkning: Det er det grønne skiftet som forårsaker matvaremangel og sult. Vi styrer mot katastrofer det er unngåelig hvis man tør å erkjenne årsaken.

Eller som Huey Newton sa: Er du del av løsningen eller problemet? Hoelsethers tankegang er årsaken til problemet.

Podkastintervju med Yara-sjef Svein Tore Hoelsether kan høres ved å gå til E24.no ved å trykke på denne linken. Deretter velger dere følgende podcast:

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

 

 

ANNONSE

Læs også

Læs også