Nyt

Skærmdump, Norrländska Socialdemokraten

 

En 22-årig afghaner er sigtet for at have voldtaget en kvinde som blev fundet livløs i Luleå søndag. Dagen efter voldtægten publicerede lokalavisen Norrländska Socialdemokraten (NDS) et langt interview, som fokuserer på hvor synd det er for afghaneren, fordi han ikke får asyl i Sverige.

Under titlen «Lever med truslen om udvisning» påstår NSDs reporter Linda Kask at den 22-årige afghaner «risikerer at blive slået ihjel for sin tro» hvis han udvises, fordi han hævder at være ateist.

Tidlig søndag morgen blev en 35-årig kvinde fundet ved molen på Östermalm i Luleå i tilsyneladende livløs tilstand. Den 22-årige blev pågrebet nær åstedet og blev tirsdag sigtet, mistænkt for at have voldtaget kvinden.

ANNONSE

Manden kom til Sverige i 2015, men Migrationsverket har afslået hans asylansøgning.

Den 22-åriges advokat siger, at manden hævder, han er «helt uskyldig». Han påstår, at han og kvinden havde frivillig sex, skriver Sveriges Television.

Fria Tider citerer fra offentlige dokumenter, som viser at den sigtede er født i maj 1996 og har behov for tolkning på dari. Også efternavnet tyder på at han kommer fra Afghanistan skriver netstedet.

I en tåredryppende artikel publiceret mandag, formidler Norrländska Socialdemokraten ukritisk afghanerens påstand om, at han vil blive forfulgt af «talibanerne», hvis han udvises.

– Nu ved jeg ikke hvordan mit liv skal blive. Når man lever uden opholdstilladelse og med flere afslag, så ved man ingenting, siger den 22-årige til NSD.

Hverken politi eller sundhedsvæsenet har villet udtale sig om den voldtagne kvindes helbredstilstand.

Fria Tider

 

ANNONSE