Nyt

Finlandsvej-ghettoen, Vejle; Foto: Maps)

Vejle Amts Folkeblad fortæller, at beredskabet blev kaldt ud til en køkkenbrand i Finlandsvej-ghettoen i Vejle. At det drejer sig om tilvandrede muslimer giver lidt sig selv, at dømme efter artiklen. Fra Vejle Amts Folkeblad – Beredskabet massivt til stede ved køkkenbrand: Kvinde i nød måtte tilsyneladende ikke få hjælp af mænd (16. december 2021).

“Vejle Amts Folkeblads mand på stedet fortæller, at en kvinde blev hjulpet ned fra lejligheden og havde brug for hjælp, men en mandlig beboer gjorde det klart, at beredskabet ikke skulle assistere hende. Modstanden mod hjælp var angiveligt religiøst eller kulturelt motiveret.

– Vi ser, at der står en kvinde, der hoster voldsomt og kaster lidt op, hvorefter vi går hen for at hjælpe hende. Men det er klart, at der er nogen kulturer, hvor mandlige brandfolk og kvinder ikke harmonerer så godt. Jeg tror lige så meget, det var et spørgsmål om, at vi ikke skulle røre for meget ved hende, fortæller Christina Fischer.”

Apropos

“15 piger døde mandag under en brand i en skole i den hellige byMekka. Brandfolk kæmpede for at redde deres liv, men detsaudiarabiske ‘religiøse politi’ forbød dem at slippe ud af denbrændende skole, fordi de ikke bar hovedtørklæde.” (DR Online, 2002)

ANNONSE