Kort

Vejle Amts Folkeblad skriver, at Udlændingestyrelsen har indsat ‘vagtværn’ ved det kommende asylcenter i Sandvad, da ‘Røde Kors’ ansatte frygter borgerne i Sandvad’. Hele 300 lokale demonstrerede tidligere på månedenved centeret, og den folkelige modstand manifesterede sig også til et dialogmøde nogle dage senere. Som en konsekvens heraf frygter Røde Kors-medarbejderne angiveligt, at ‘nogen vil gøre dem selv eller deres biler skade’.

Ved seneste folketingsvalg stemte 78,7 procent af borgerne i Kollerup-Sandvad Nord på status quo-partier, og ved kommunalvalget, blot fire dage efter det omtalte dialogmøde, bakkede hele 87,3 procent op om integrationspartierne. De stemte som de plejede, og kan se frem til mere af det samme. Mine tårer er knastørre.

En Facebook-ven besøgte Udrejsecenter Sjælsmark tilbage i 2017, og skrev et par borgerlige ord der sætter Røde Kors’ bekvemmelig bortforklaring i perspektiv. Problemet er indenfor hegnet, ikke udenfor.

“Jeg var i Mandags forbi Udrejsecenter Sjælsmark, en ‘gammel’ kasserne hvor jeg selv aftjente min værnepligt i 1988… Selve centeret er omringet af et pigtråds hegn, som allerede var der da de overtog kasernen, hegnet er ikke pillet ned fordi det ifølge center chefen beskytter ‘beboerne’ imod religiøs missionering, hate crimes og lign. og er der ikke for at beskytte naboerne, men man har inde i udrejse centeret valgt at oprettet nye hegn for at adskille de forskellige afdelinger, kvinde afdeling, mande afdeling, osv. det er åbenbart nødvendigt at beskytte dem imod hinanden men ikke at beskytte naboerne, hvilket jeg fandt en smule selv modsigende.” (Jens Beck Madsen)

ANNONSE