Nyt

(Grafik: Kontrast.dk

Kontrast har i denne uge ‘Skævhed i medierne’ som tema, og har eksempelvis afholdt et debatmøde med Bent Blüdnikow og Asger Juhl. Jeg har bidraget med en kommentar, og selvom jeg personligt er lidt træt af opinion, så er der også mere journalistiske artikler. Fra Kontrast.dk – Enhedslisten er største parti på Journalisthøjskolen.

“Folketinget havde set markant anderledes ud, hvis det var op til de journaliststuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX). Her er Enhedslisten det mest populære parti at stemme på med tilslutning fra 24,3 procent af de studerende set over de seneste tre år. Dermed har Enhedslisten erobret førstepladsen fra Radikale Venstre, mens SF har indtaget tredjepladsen.

Den borgerlige lejr er stadig repræsenteret på DMJX, hvor lidt over en femtedel tilkendegiver en stemme på et blåt parti. Men borgerligheden er ikke ligeligt fordelt. Der er nemlig kun symbolsk tilslutning til de mest indvandringskritiske partier, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Stram Kurs.

Det viser data, som løbende er produceret i forbindelse med skolens obligatoriske undervisning i statistik, og som Kontrast har bedt om indsigt i.”

“… selv når man for de senere år lægger Dansk Folkepartis tilslutning sammen med Nye Borgerlige og Stram Kurs, ligger de mest indvandrings- og islamkritiske partier kun til 0,7 procent. Blandt alle vælgerne fik de 13 procent af stemmerne ved folketingsvalget i 2019.”

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag