Nyt

Scene fra Walids Vollsmose, 2019; Foto: Youtube

Drabet på 31-årige Abdinur Mohamed Ismail har fængslet flere arabere, og somalierne står nu stærkere i Odenses klankamp. Fyens Stiftstidende har begået en ret så ærlig artikel om den verserende kamp mellem ‘Vollsmosegruppen og Korsløkkegruppen’, der ikke bare handler om narko, men også om etnicitet. Fra Fyens.dk – Somaliere og arabere fører an i Vollsmose-konflikt: Familiefejder, fjendskaber, ære og kampen om narkomarkedet(kræver login).

“… når én spiller er ude er der et tomrum, som skal fyldes ud, og det er præcis, hvad der foregår mellem to grupperinger med henholdsvis arabere på den ene side og somaliere på den anden.

Det resulterede i fredags i et knivstikkeri i Lærkeparken… Det er langt fra første gang, to grupperinger med hver deres etniske baggrund overfalder hinanden, og det er langt fra sidste gang. For konflikten mellem grupperingerne er en fortsat føljeton, der aldrig får ende, og selv ikke påståede blodpenge har fået den til at stoppe eller nedskalere.

Der er nemlig meget på spil, som handler om dyb foragt og had mellem parterne, fordomme, fjendskab, familiefejder, ære, og kampen om narko- og hashmarkedet.

For parterne i konflikten gælder, at familie, sammenhold og ære er vigtigere end alt andet, og hævet højt over danske værdier om lov og orden. Det gælder om at undgå myndigheders indblanding, præcis som i de lande, mange af dem kommer fra.”

 

ANNONSE