Nyt

I Trollhättan er vægtere de seneste nætter blevet angrebet, biler er blevet vandaliseret og maskerede unger har angrebet politiet med stave. Til at begynde med mente man, at årsagen til urolighederne skulle findes i, at de sociale myndigheder havde tvangsfjernet et barn, som var blevet udsat for vold fra familiemedlemmer. Dem der gik til angreb på politiet var arabere og somaliere. Men nu ser politiet, at der er et andet mønster, der tegner sig<:

– Nu är det något helt annat. Nu är det en maktkamp om territorium i stadsdelen, säger Peter Asp, informationschef vid Trollhättans stad.

Det begyndte med, at flere børn fra den samme familie var blevet fjernet fra hjemmet af de sociale myndigheder. Af dokumenterne i sagen fremgår, at børnene var blevet udsat for både fysisk og psykisk vold af deres forældre.

«Det har blivit en vana för barnen att gömma sig på toaletten för att undkomma föräldrarna», står der i afgørelsen,  som er blevet påklaget i flere omgange.

De svenske myndigheders reaktioner på de store «kulturforskelle» i børneopdragelse, førte til oprør blandt indvandrere i Trollhättan:

– Det som hänt är att några ungdomar från Somalia brände däcken häromdagen. Om det beror på det här, att de har blivit ombedda att göra det, eller om de såg det som en förevändning för att göra djävulstyg vet vi inte. När de gjorde det kom det en vakt som är från ett annat land och släcker. När han attackerades dök landsmän till honom upp.

Men det udviklede sig til noget ganske andet:

– Själva bråket har ingenting med det här beslutet att göra, utan nu är det något helt annat. Nu är det en maktkamp om territorium i stadsdelen.

Politiet bekræfter, at politibilerne er blevet udsat for stenkast og at dækkene er blevet skåret op. Det er fjendskab mellem arabiske og somaliske grupper:

– Det är stora gäng, men det är inte hundratals. Sedan finns det sådana som är mer eller mindre aktiva. I går natt fick jag ett meddelande om att det drog i gång vid 00.55 och i går natt vid 00.40. Så det är ungefär vid den tiden. Vi förhindrade grupperingarna att komma åt varandra, säger Gunilla Gevreus.

 
ANNONSE

2 svar til “Svensk politi: Det er en magtkamp mellem indvandrere om territorium”

  1. KnudMadsen siger:

    Hvis man kunne inddæmme dem, således at de bare slagtede løs på hinanden, ville det jo være prægtigt.

  2. Bottolf Olsen siger:

    En selvmotsigelse! Innvandrere har ikke noe eget territorium i våre land. De er gjester, er her på vår nåde!! Dette er våre land! -ikke innvandrernes. ALT territorium i skandinaviske land tilhører respektivt ekte nordmenn, ekte dansker og ekte svensker. Punktum.