Nyt

Den franske politimand som gik ind i supermarkedet i den sydfranske byen Trebes og overtog et gidsels plads, er død af sine skudsår, oplyser myndighederne. Hans navn var Arnaud Beltrame.

Indenrigsminister Bertrand Collomb bragte dødsbudskabet til det franske folk.

“Lieutenant Colonel Arnaud Beltrame has left us. France will never forget his heroism, his bravery, his sacrifice.”

Præsident Emmanuel Macron hyldede også den modige politimand, men det var en mere kølig hyldest.

“He saved lives and honoured his colleagues and his country,” President Macron said of the officer.

Beltrame havde i december deltaget i en øvelse, hvor netop et angreb på et supermarked var scenariet.

Jihadisten er nu identificeret som den 26 år gamle marokkaner Redouane Lakdim. Han boede i Carcasonne, hvor han fulgte børnene til skole hver dag. Naboerne roser ham som venlig og omgængelig.

Telegraph kalder ham en simpel kriminel, men CNN’s udsendte Melissa Bell, kunne fredag fortælle, at han havde stået på liste S over farlige islamister, i to omgange.

I næsten alle jihadistangreb har det vist sig, at de har stået på S-listen. Franske myndigheder mangler værktøj til at følge med i hvad de gør.

Lakdim begyndte sin jihadist-“mordrus” med at røve en bil i Carcasonne. Han dræbte passageren og sårede chaufføren. Lige i nærheden af den berømte fæstning i Carcasonne, så han en gruppe joggende politifolk og skød mod dem. En politimand blev såret.

ANNONSE

Lakdim satte kursen mod Trebes, hvor han stormede ind i et supermarked og skød en ansat i slagterafdelingen og en kunde.

Lakdim skreg Allahu Akbar og viftede med en kniv og pistol. IS har påtaget sig ansvaret.

Lakdim tog et gidsel og krævede, at myndighederne skulle løslade Salah Abdeslam, den eneste overlevende jihadist fra storangrebene i Paris 13. november 2015. Abdeslam blev pågrebet efter lang tids eftersøgning i Molenbeek i Bruxelles. Han vil ikke sige et ord, hverken til politi eller domstol.

Der udviklede sig en gidselsituation i supermarkedet, hvor Lakdim holdt en kvinde som gidsel. Det var der Arnaud Beltrame tilbød sig selv som gidsel i stedet for. Det lykkedes ham at pladsere sin telefon på et bord, med åben forbindelse, så kollegerne udenfor kunne høre, hvad der foregik.

Da de hører skud indenfor stormer de supermarkedet og skyder Lakdim. Også Beltrame var blevet ramt og døde senere af sine skudsår.

 

ANNONSE