Kommentar

Biden-regimet fører ikke udenrigspolitik, men pyromani. Tony Blinken foreslog for nylig, at amerikanerne skulle udruste en palæstinensisk hær på 5.000 mand, trænet af USA. Amerikanske soldater vil endda blive indsat. Israel vil have nul råderum til sine sikkerhedsoperationer og vil blive presset fra flere sider.

Biden/Obama har ikke kunnet lide, at Trump stjal showet i Mellemøsten, både med flytning af ambassaden og Abraham-aftalerne. Trumps diplomati befriede Israel fra de lænker, som det evige fredsdiplomati holdt dem fanget i. Det gav udenlandske aktører, herunder Norge, alt for stor indflydelse på Israels sikkerhed. Det har Norge heller ikke tilgivet Trump for.

Nu er Team Biden kommet med en plan for at komme tilbage i spillet på Israels bekostning. Det handler om at skabe en separat palæstinensisk hær på 5.000 mand, der skal trænes i terrorbekæmpelse af USA. Amerikanske soldater skal endda indsættes på Vestbredden.

ANNONSE

Biden-regimet repræsenterer en eskalering i USA’s brug af militær magt, og det sker med en skødesløshed, der gør seriøse partnere som Israel stejle.

Tony Blinken præsenterede planen for Ramallah og Jerusalem, da han besøgte regionen i februar.

Den amerikanske plan, der siges at være udarbejdet af den amerikanske sikkerhedskoordinator, generalløjtnant Michael Fenzel, blev angiveligt præsenteret for den israelske regering og PA i uger før. Den forestiller sig oprettelsen af en særlig palæstinensisk styrke, der angiveligt ville gå efter militser i Jenin og Nablus. Unavngivne amerikanske embedsmænd fortalte, told, israelske mediers stedfortrædere, at udenrigsministeren under sit besøg pressede præsidenten for den Palæstinensiske Selvstyremyndighed, Mahmoud Abbas, til at acceptere den amerikanske plan. Han gjorde derefter det samme mod Israel, som gentagne gange er blevet ofre for tiltagende bølger af palæstinensisk terror, tilskyndet af PA’s “betal for drab”-politik.

Caroline Glick opsummerer planen:

1. Administrationen planlægger “at give 5.000 palæstinensere militær træning i Jordan og derefter udsende dem til det nordlige Samaria, og måske de sydlige Hebron-bakker.”

2. Som nævnt tidligere, ville Israel blive forpligtet til “at øge imødegåelsen af IDFs modterroroperationer.”

3. Planen “forudser indsættelse af udenlandske styrker, herunder U.S. militære styrker på jorden.”

Situationen i Israel er anspændt, både i forhold til araberne og dets egen befolkning. Faktum er, at Israel aldrig har befundet sig i en lignende situation med spændinger på to fronter.

Det bliver ikke mindre vanskeligt af Washingtons finansiering og støtte til protesterne mod Bibis regering, ligesom den har støttet diverse kulørte revolutioner rundt om i verden, undtagen Iran.

Man må derfor antage, at den israelske regering er ekstremt skeptisk over for en plan, der vil skabe en væbnet palæstinensisk hær, next door.

Det er allerede sådan, at palæstinensiske sikkerhedsstyrker sælger deres våben til terroristerne fra den islamiske hellige krig og Hamas på grund af lave og forsinkede lønudbetalinger. Hvorfor skulle en palæstinensisk hær ikke gøre det samme? Eller lække våben af ​​politiske årsager?

Der er en grund til, at det palæstinensiske politi ikke er dem, der skal rykke ind og ordne tingene i Nablus og Jenin: De er på terroristernes side.

For det første er ideen om, at en palæstinensisk styrke faktisk “modvirker” palæstinensisk terror uden fortilfælde under de mere end 30 år af Oslo-processen, hvilket betyder, at det aldrig er sket. For det andet er der ordene fra Fatah-ledelsen selv. Som Tawfiq Tirawi, Yasser Arafats tidligere efterretningschef og måske det mest dygtige og bedst informerede medlem af Fatahs højtstående ledelse, udtrykte det i en tale, put it, som blev lagt ud på hans personlige Facebook-side i 2020, er terroristerne selv en del af den palæstinensiske selvstyremyndigheds sikkerhedsetablissement. og bør derfor fredes af PA sikkerhedsofficerer. “Disse krigere er dine brødre, så vær på deres side,” opfordrede Tirawi.

Team Biden sætter et spil op, hvor de går ind som overhund. Team Biden kan ikke lide israelske kontraterror-operationer og giver dem skylden for de stigende palæstinensiske angreb, i lighed med NTB, der også giver den nye israelske regering skylden. For Team Biden er Bibis nye regering lige så dårlig som Trump derhjemme. De vil gerne af med den. Hvis amerikanerne kan operere på ryggen af ​​israelerne, vil de kunne blive tvunget i knæ.

Amerikanerne har tidligere forsynet en palæstinensisk sikkerhedsstyrke, men kun med ikke-dødbringende udstyr, og selv det blev der nøje redegjort for.

Nu tales der om moderne våben.

Der er en ligegyldighed og hensynsløshed ved Team Biden, som vi nu begynder at bemærke. De efterlod ikke 85 milliarder dollars i militærudstyr til Taleban af tvingende årsager. Det blev gjort med overlæg. Nu sælges disse våben over hele verden. Taliban er verdens næststørste våbenleverandør.

Denne ligegyldighed over for amerikanske liv og interesser er et kendetegn for Biden-regimet. Nu vil de også udsætte israelerne for samme behandling.

Yair Lapid er måske okay med det, men ikke Netanyahu.

Israelerne behøver kun se over grænsen i nord. Der har amerikanerne gjort Libanon til et protektorat:

Faktisk gentager flere aspekter af Biden-administrationens plan en variant af den amerikanske Libanon-model med palæstinenserne. I Libanon har administrationen hældt hundredvis af millioner af dollars i udstyr, våben, træning og programmer for de libanesiske væbnede styrker (LAF). Disse massive og ærligt talt vanvittige udgifter i sig selv skaber og retfærdiggør krav om fortsat finansiering ad infinitum, og ikke kun fra USA. Som et resultat er amerikanske og andre internationale militærtrænere konstant i Libanon for at støtte deres tvivlsomme investeringer. I løbet af de sidste to år har administrationen, picked, kompenseret resten af LAF’s tab, og i en juridisk tvivlsom præcedens betaler de nu deres løn direkte, da den økonomiske situation i Libanon er blevet forværret. Logikken her er igen selvbærende: Hvis vi ikke fortsætter med at godkende LAF, så vil hele vores investering, inklusive alle de dyre våben, gå tabt.

Den libanesiske hær udfordrer ikke Hizbollah mere, end det svenske politi udfordrer de kriminelle bander. De har appeasement som politik. Hvis nogen foreslår, at den libanesiske hær skal gøre noget for at afvæbne militsen Hizbollah, kommer svaret prompte: Vil du have borgerkrig i Libanon?

Det internationale samfund bruger allerede det samme argument mod israelerne på Vestbredden. Det er israelernes operationer, der er skyld i den eskalerende vold. Verdenssamfundet tæller kun de døde, og så længe der er flere palæstinensere end israelere, er det deres skyld.

Hvis amerikanerne ville skabe en ordning, der tvinger israelerne til at udvise tilbageholdenhed, vil de have både en moralsk og militær fordel.

Så er Israel færdigt.

Blinken Builds a Palestinian Hezbollah in the West Bank

Biden-administrationen er ikke tilfreds med at sætte skub i gadedemonstrationer mod Bibi i Tel Aviv, men ser frem til at ‘libanisere’ Israel med en ny, amerikansk-finansieret terrorhær

ANNONSE