Nyt

Rasmus ‘Videnscenter for Integration’ Brygger i Ekstra Bladet, 29. juli 2021)

Flere islamiske friskoler er blevet tvangslukket, og eleverne er derfor flyttet over i folkeskolerne. At det giver store problemer forstår Niels Egelund og Co. ikke rigtigt, men hvad skulle en professor emeritus også vide om det. En artikel fra Altinget, der har fået alt for lidt fokus – Efter skolelukninger: Elever fra muslimske friskoler udfordrer modtagerskoler.

‘De her børn, de var ved at splitte vores skole ad. Dels i frikvarteret, men så sandelig også i timerne.’

Sådan lyder det fra Mogens Steen Petersen, skoleleder på Skåde Skole syd for Aarhus, om de elever, de modtog fra den muslimske friskole Lykkeskolen, da den lukkede i sommeren 2018. …

På Skåde Skole er de vant til at arbejde med tosprogede elever med forskellige religiøse og kulturelle baggrunde, men de udfordringer, som skolen mødte med eleverne fra Lykkeskolen, kom som et chok, fortæller skolelederen.

Vi oplevede slagsmål. Det har vi ellers ikke her. Det er utroligt sjældent. Eleverne kan blive sure, men de slås ikke med hinanden. Generelt steg konfliktniveauet i vores frikvarter,’ siger Mogens Steen Petersen og fortæller, at udover at skulle håndtere voldsomme slagsmål i frikvartererne, så hang elevernes faglige niveau markant efter klassekammeraternes.

‘Flere elever i de højere klassetrin havde et absolut minimum af evne til at læse. Vi måtte simpelthen starte helt fra bunden. Det var virkelig overraskende,’ siger han.”

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden