Nyt

I Borås i Sverige har lokalpolitikerne strittet imod oprettelsen af en muslimsk friskole. Men initiativtagerne gik rettens vej så nu skal den presses igennem. Muslimsk skole skal de have, hvad enten de vil det eller ej. Byretten har givet Foreningen Islamisk Skole grønt lys. Kommunalbestyrelsesmedlem Malin Carlsson er skuffet:

– Det er klart at vi er ærgerlige over, at vi ikke fik medhold, siger Malin Carlsson (S) kommunalbestyrelsesmedlem i Borås.

Foreningen Islamisk Skole driver allerede Römosseskolan i Angered. De skriver på deres hjemmeside, at en muslimsk skole handler om at elevene skal få tid til at bede, få halalslagtet kød, og at have arabisk som andetsprog i tillæg til, at man naturligvis har islamundervisning.

– Men fremfor alt handler det om at eleverne skal føle sig stolte over at være muslimer og at de skal medvirke i samfundet, siger rektor Abdirizak Waberi.

I dommen kommenterer Byretten:

”Ved en helhedsbedømmelse kommer byretten til den konklusion, at kommunen i det aktuelle tilfælde ikke har formået at påvise, at risikoen for øget segregation indebærer sådanne negative følger på sigt af foreningens etablering, at ansøgningen om oprettelse skal afslås”.

ANNONSE

En fantastisk dårlig vurdering at tro at en muslimsk skole ikke øger segregeringen. Al erfaring fra Storbritannien viser at dette i højeste grad øger segregeringshastigheden.

Borås by kommer til at anke dommen, siger Malin Carlsson.

Ønsket om eget parallelle skolesamfund er stort også i Norge:

 

ANNONSE