Kopierede/fra hoften

Collage: Ekstra Bladet, 6. maj 2021 – Lime, maj 2021

Groft sagt er der kun tre positioner i dansk politik lige nu. Nogle støtter Mette Frederiksen, nogle er imod regeringen fra venstre, og nogle er imod fra højre. Den servile journalistik er der flere eksempler på, eksempelvis ‘En rose til en rose’-indslaget på DR1 sidste år, eller Netto-magasinet Limes nylige ‘Hele Danmarks Mette’.

Kritikken fra venstrefløjen er overalt hele tiden, særligt i forhold til udlændingepolitikken, men ikke kun. Ekstra Bladets kritik af asyllejre i Rwanda tager ingen gidsler i den henseende, men partiet gik faktisk til valg på samme. Ingen medier pisker regeringen, for ikke at have oprettet asyllejre som lovet, og det sker stort set aldrig, at den journalistiske kritik korrelerer med højrefløjens politiske ønsker. Hvorfor egentligt ikke?

“Her vil Tesfaye sende asylsøgere hen: 12 flygtninge skudt i Rwanda – de brokkede sig over maden” (Venstrefløjens position, jf. Ekstra Bladet)

– Den røde tråd i mit politiske engagement har altid været kampen mod uretfærdighed.Som statsminister er der ikke en bestemt retning, der kan drive mig, for min opgave er at passe på hele Danmark. At gøre os rigere og stærkere. Derfor er en sag ikke vigtigere end en anden, men det var kampen mod uretfærdighed, der vækkede min lyst til at blive politiker og ændre verden. I dag tror jeg mere end nogensinde på, at man skal bidrage, hvor man kan. Uanset om det er i familien, i foreningslivet eller i samfundet som helhed.” (Socialdemokraternes position, jf. Lime)

ANNONSE

 

ANNONSE