Kopierede/fra hoften

Mette Frederiksen hyldes i ’21 Søndag’ på DR1, 24. maj 2020; Foto: Twitter

Danmark har længe været en socialdemokratisk mønsterstat, og det værste er ikke ‘velfærdsregimet’, men det faktum at danskerne ad åre er blevet fuldfede socialdemokrater. Ingen, ikke engang oppositionslederne, kan tænke udenfor boksen. Statsmediet kaldet ‘hele Danmarks Radio’ er i den henseende en del af magtapparatet, der dagligt masserer holdninger i den af dem ønskede retning. De fleste gange gøres det mere subtilt end det blev gjort i weekendens udgave af 21 Søndag på DR, hvor Mette Frederiksen besøgte en pæn hvid folkeskole i Hasseris.

Videoen kan ses på Twitter. Omtalt på JP.dk – Statsministerbesøg på skole får kritik: ‘Jeg ved ikke, hvem der har indoktrineret børnene, men det her er slemt’.

“Statsminister Mette Frederiksen var i sidste uge på besøg på nogle af landets skoler i anledning af, at det blev tilladt for de ældste elever at vende tilbage til undervisningen.

Ét af de besøg er blevet et viralt hit på de sociale medier, efter at DR’s program ’21 Søndag’ havde et indslag fra statsministerens besøg på folkeskolen Stolpedalsskolen i Aalborg.

I indslaget kan man bl.a. se børnene hylde ‘Danmarks bedste statsminister’, mens de vifter med flag. En af eleverne i de mindste klasser giver også Mette Frederiksen en rose med ordene: ‘En rose til en rose’.

Stolpedalsskolens skoleleder, Merete Overgaard, ærgrer sig over den debat, som optagelserne fra Mette Frederiksens besøg på skolen har affødt.

‘Der er ikke nogen, der har instrueret børnene i at sige noget. Det er rigtig ærgerligt, at det her er taget ud af en kontekst. Der er gået politik i den, og det bliver nogle uskyldige børn fanget i,’ siger hun. …

‘… Børnene er medspillere, men det er selvfølgelig en voksen, der hjælper dem med at koordinere det,’ siger Merete Overgaard.”

 

ANNONSE