Kommentar

 

Så fik vi Frederiksen-Ellemann-Løkke-regeringen, hvis planlagte reformer bliver pustet op som skelsættende nybrud i dansk politik.

Ret beset er der tale om lidt mere af det samme. Dog skal skatten lettes med 5 milliarder i modsætning til de 4 milliarder, som Mette Frederiksen lovede under valgkampen. Hvilken strålende borgerlig sejr i betragtning af, at de offentlige udgifter i 2021 beløb sig til 1.272 milliarder. Vi taler altså om en prut i Stillehavet.

Der skal mere kul på islamiseringen. Flere syrere skal have lov at blive i landet, og vi skal tage imod flere kvoteflygtninge. Ideen om et asylcenter i Rwanda er lagt i graven. Til gengæld skal der punges mere ud til udviklingshjælpen, som ikke har skabt udvikling andre steder end på diverse slynglers bankkonti i Schweiz – og så naturligvis er gået til at opfede en masse professionelle idealister her i landet.

På uddannelsesområdet vil det nye kabinet halvere studietiden for visse universitetsuddannelser – et beskedent fremskridt i betragtning af, at det ville være bedre helt at afskaffe en række nonsensuddannelser.

Og så er der selvfølgelig oceaner af klimavrøvl, som de kontraherende partier ikke mener noget med. Hvis de virkelig troede, at CO2 ødelægger klimaet, ville de tage fat på at opføre kernekraftværker.

ANNONSE

Nå ja, og så har Ellemann og Løkke besluttet at frede Mette Frederiksen, som ikke skal stå til ansvar for sin grundlovsstridige adfærd.

Men ét væsentligt resultat er der dog kommet ud af de langstrakte regeringsforhandlinger, idet de atter engang har bekræftet, at det Blå Danmark ikke findes, men er noget man indbilder befolkningens dummeste del.

Som Jyllands-Posten skriver i dagens leder:

”Værdipolitik i blå blok har alt for længe udelukkende handlet om en stram udlændingepolitik, men er jo uendeligt meget mere: kultur, dannelse, ånd, nation og ikke mindst en begavet og veldrejet modoffensiv mod tidens identitetspolitiske amokløb og hele woke-bølgen.”

Det har avisen ret i. Bortset fra at det også kniber gevaldigt med den stramme udlændingepolitik.

ANNONSE