Nyt

(Vi Unge på Instagram, 6. maj 2021)

 

Jeg købte ‘Vi unge’, da jeg var teenager i midt-80’erne. I dag hedder det ‘Det nye Vi Unge’, målgruppen er piger mellem 13 og 18 år, og magasinet er totalt opslugt af tidens excesser. Samme tendens i dameblade, hvor det der reelt er normkritisk venstreradikalisme markedsføres som apolitisk ’samfundsaktivisme’. Fra DR Online – ‘Jeg blev overrasket over, at det ikke før var set i Danmark’: Ungemagasin har kyssende lesbisk par på forsiden.

“På forsiden af magasinet ‘Vi Unge’ står musiker Josefine Moody og model Augusta Valentine. Med en hånd på Moodys hals kysser Valentine hende. For de to kvinder er kærester. Det er første gang, at et kyssende homoseksuelt par vises på forsiden af et dansk mainstream-blad. I hvert fald ifølge magasinets chefredaktør, Nikita Hoffmann Andersen:

… Forsiden er en del af den relancering, som magasinet har gennemgået i starten af 2021. … Derfor markerer forsiden et forsøg på at tilpasse sig til den tid,som teenagere lever i i dag. Hvor sociale medier, kønsidentitet og social aktivisme fylder mere end nogensinde før.

Også for den yngste del af ungdommen, mener Nikita Hoffmann Andersen:

Vi har skruet op for blandt andet den samfundsaktivistiske stemme, og det er vores erklærede mål, at flere, hvis ikke alle, unge skal kunne spejle sig i ‘Vi Unge’. Både når det kommer til køn, seksualitet, religion og etnicitet. …

Også hos Femina, der ligesom ‘Vi Unge’ er ejet af Aller-koncernen, er man gået mere aktivistisk til værks. Her har magasinet eksempelvis særligt gjort sig gældende i debatten om samtykkeloven.

– Nogle mener, at det er politisk, når vi går ind i sådan noget som samtykkeloven. Men det anerkender jeg ikke rigtig. Jeg er med på, at det er politiseret, men retten til egen krop mener vi ikke er politik. Det er en menneskeret og en kvinderet, har Feminas chefredaktør, Isabella Hindkjær, tidligere slået fast i Berlingske.”

“… vi har fundet ud af, at underholdning uden intention virker gammeldags.” (Rikke Dal Støttrup, ‘Alt for Damerne’, 2020)

“Det er en revolution, der er i gang overalt.” (Nikita Hoffmann Andersen, ‘Vi Unge’)

 

ANNONSE