Nyt

 

Virale optagelser af en hvid belgisk teenager, der brutalt bliver slået af en gruppe og tvunget til at kysse angribernes fødder, har affødt stærke reaktioner fra modstandere af masseudvandring.

Den foruroligende video, der cirkulerer på sociale medier, viser en forsvarsløs hvid teenager, der ydmyges og mishandles af en gruppe jævnaldrende. Offeret bliver beordret til at knæle foran angriberne, der sætter deres fødder foran hans mund og råber: “Kys! Kys!”

Offeret bliver tvunget til at kysse fødderne på flere angribere, før han bliver slået og sparket i hovedet, mens han ligger på jorden.

Ifølge avisen Brabants Dagblad fandt episoden sted ved en sportsbygning i den belgiske kommune Zelzate, tæt ved den hollandske grænse. Optagelserne skulle være filmet den 11. august.

“Der er tale om et mindreårigt offer. De mistænkte ser også ud til at være jævnaldrende,” udtaler en talsperson for politiet til lokale medier.

Videoen har udløst stærke reaktioner fra lokale politikere og det bredere konservative samfund over hele Europa.

Tom Van Grieken, lederen af det nationalistiske parti Vlaams Belang i Belgien, kaldte scenen “modbydelig” og spurgte sine følgere: “Er dette virkelig det samfund, du ønsker at leve i? Tid til lov og orden. Tid til Vlaams Belang!”

“Marokkanske indvandrere ydmyger og tvinger en belgisk dreng til at kysse deres fødder. Det ser ud til, at ‘multikulturalisme’ ikke går helt godt i Europa,” kommenterede den franske forfatter Emmanuel Rincón om episoden.

ANNONSE

Videoen er blevet set på X, tidligere kendt som Twitter, hundredtusindvis af gange.

Luc Van Waesberghe, fungerende borgmester i Zelzate, udstedte fredag en særlig forordning, hvor politiet midlertidigt kan udføre identitetskontrol af unge mellem 10 og 18 år uden specifikke grunde. Dette kommer, efter at der er dukket billeder op af alvorlig chikane. Der blev filmet to forskellige episoder, hvor unge mennesker blev slået og mishandlet af en gruppe. Episoderne fandt sted ved busstationen eller tæt på Zelzate sportsbygning. Det hævdes, at dette er “gange” af mindreårige unge, der skaber problemer i nabolaget.

Såkaldte ydmygende røverier, primært mod hvide ofre, er blevet et betydeligt problem i flere europæiske lande. De stigende antal røverier i Sverige, hvor ofrene ydmyges groft af røverne, begås for det meste af indvandrere.

Faktum er, at det er usædvanligt, at hvide unge aktivt angriber eller røver unge med mørkere hudfarve. Det modsatte er derimod meget udbredt, i Norge og andre europæiske lande.

En undersøgelse undersøgte alle domme afsagt i Oslo byret i 2021 i straffesager, hvor de tiltalte var under 18 år på tidspunktet for lovovertrædelsen (U18-sager). Rapporten skriver om etnisk oprindelse: “I ranssagerne er der kun et lille antal sager, hvor de røvede ikke er etnisk norske drenge.”

ANNONSE