Kopierede/fra hoften

(Collage: ‘Vi Unge’ på Instagram, 2021)

Der er noget surrealistisk over tidens wokeisme. På den ene side hylder man LGBT-bevægelsens overdrev, alt imens man uforbeholden vælger arabernes side i Israel-Palæstina-konflikten. Det gælder ikke bare en frisindet palæstinensisk model med 42 millioner følgere på Instagram, der reciterer Hamas-parolen ‘From the river to the sea’. Hun er trods alt palæstinenser, og har fået jødehad ind med opdragelsen.

Problemet ses desværre også blandt vesterlændinge, ikke mindst hos det danske Aller-magasin ‘Vi Unge’. Efter adskillige opdateringer om ‘International dag imod homofobi’, RuPaul, non-binære pronominer, farverige accessories og kyssende lesbiske, skal der lige mobiliserer mod det eneste frisindede land i Mellemøsten. Den kognitive dissonans er tommetyk, og må næsten være en redaktionel beslutning. Bemærk den tvetydige grafik i opdateringen: Et kort over Israel. Palæstina?

“Lige nu sker der umenneskelige ting i Palæstina🇵🇸

Du har set det i dit feed på Instagram og på TikTok, og måske har du endda hørt om det i undervisningen, i dit TV eller læst om det på nettet. Men hvad handler det præcis om?

… Vi giver dig her fem gode råd til, hvordan du kan være med til at forstå #prayforpalestine bedre og hjælpe til hjemme fra dit soveværelse:

1️⃣ Bliv klogere på krigen ved at læse om den på nettet. Vi anbefaler dig at følge med hos eksempelvis @letstalkpalestine, der giver dig både et indblik og overblik.

2️⃣ Del posts på dine sociale medie-kanaler om krigen. Det kan godt være, at du tænker, at det ikke hjælper noget. Men det gør det. Jo flere, der bliver oplyste om, hvad der foregår, jo bedre. …

5️⃣ Donér til hjælpeorganisationer. Selv en smule hjælper, så donér det, du kan, og vær med til at gøre en forskel. Du kan eksempelvis støtte ved at donere til @the_danish_house_in_palestine, @thepcrf, @medicalaidpal, @msf_dk, @noedhjaelp eller en helt sjette organisation, der hjælper til under krigen. …” (Vi Unge, Instagram, 18. maj 2021)

ANNONSE