Kopierede/fra hoften

Sundhedsstyrelsen i Danmark udsendte for nylig invitation til unge i alderen 16-19 år. Alle i denne aldersgruppe får nu muligheden for at få vaccine mod Covid-19, uden at forældrene får fuldt indsyn. Andre lande går mere drastisk til værks og vaccinerer 12-årige uden forældrenes samtykke.

Sundhedsminister Magnus Heunicke bekræftede på Twitter:

Også Sundhedsstyrelsen bekræfter dette på sin Facebook-side.

Invitationerne bliver sendt ud løbende, så der kan godt gå nogle dage eller et par uger, før de modtager den.

Tilbuddet om vaccination er helt frivilligt.

Reaktionerne på de sociale medier var blandet. Enkelte jublede, og glæder sig til at vaccinere sine unge. Andre advarer mod at det kan indebære en risiko at vaccinere unge og raske mennesker. Så er der selvsagt mange klager fra godt og vel voksne mennesker, som fortsat venter på vaccinen, og ikke forstår myndighedernes prioritering.

Flere har kontaktet redaktionen, oprørte over manglende information til værger. Rasende forældre har lagt skærmprints op af e-mails de unge har fået, som forældrene ikke har tilgang til uden hjælp fra de unge.

ANNONSE

Det forældrene reagerer på er, at staten skriver til børnene, at værger ikke får at vide om børnene takker ja til vaccinen, ej heller tidspunktet og stedet for vaccinationen.

Skjermdump Facebook

 

En forælder reagerer kraftig på e-mailen hans barn har fået tilsendt, og skriver på Facebook:
– Der overskred de sgu lige en af mine grænser!

Hvis man er fyldt 15 år kan man selv give samtykke til vaccinering, uden at informere forældrene.

Men Sundhedsstyrelsen følger bare dansk lov: I Danmark bliver man anset som «sundhedsmæssig myndig» efter at man er fyldt 15 år. Tina Gustavsen fra Sundhedsstyrelsen bekræfter dette i en e-mail til Document.

Unge mellem 15 og 18 år kan selv give samtykke til behandling. Normalt får den unges forældre også informationen, men der kan være særlige situationer, hvor informationen til forældrene begrænses af hensyn til den unge.

I Norge er man sundhedsmæssig myndig fra man er fyldt 16 år. Da kan man selv tage afgørelser i kontakt med sundhedsvæsenet, uden at man behøver at informere forældrene. Der er dog nogle undtagelser, som blandt andet diverse typer kræftbehandling.

Men hvad bringer fremtiden?

Selv om situationen i Danmark og Norge følger vedtagne love, så er klogskaben i denne praksis selvsagt et politisk tema som bør være åbent for diskussion. Desuden dukker der nu stadig flere nyheder op om vaccination af børn fra andre lande, som ikke er lige så beroligende.

I Tyskland blev vaccine mod mæslinger gjort obligatorisk for skolebarn i fjor. Fra marts 2020 måtte værger dokumentere at deres barn var vaccinerede før de fik lov til at gå i børnehaven eller skolen. Bayerns delstatsleder Markus Söder sagde i januar at man burde kreve at sundhedspersonalet vaccinerede sig mod Covid-19. Enkelte tyske politikere har givet udtryk for at også vaccinering af børn mod Covid-19 bør blive obligatorisk.

Tjekkiet har allerede indført regler som gælder helt ned til børnehaveniveau, hvor en række vacciner er obligatoriske. Man kan antage at disse regler også vil kunne udvides til at gælde vaccinering modt Covid-19. EU’s menneskerettighedsdomstol vedtog i april med stemmerne 16-1 at et sådan påbud er innenfor loven, og at «obligatorisk vaccinering kan anses nødvendig i et demokratisk samfund».

The ruling came following the evaluation of a complaint brought to the court by Czech families regarding compulsory jabs for children.

«The measures could be regarded as being ‘necessary in a democratic society,’» the court judgment read.

I Canada bruger myndighederne forskellige metoder for at få børn helt ned i 12-årsalderen til at vaksinere seg.

Sundhedsmyndighederne i Ontario frister børnene med is og børnedisco, og skal ifølge The BL lokke børnene til at lade sig vaccinere mod Covid-19 uden forældrenes samtykke.

Ontario’s Health Care Consent Act had announced before the event that a child does not need external approval to get the vaccine, and there is no minimum age to provide consent for vaccination, Toronto Star reported.

 

Reglerne varierer fra sted til sted, så forvirringen er stor. Et sted blev forældre hindret adgang til pop-up klinikken hvor børn blev vaccinerede.

A pop up vaccine clinic in Canada that is offering kids free ice cream in exchange for a vaccine, no parental permission required. Police are guarding the front to stop parents from intervening.

Canadians should be outraged.


Mange finder det underlig at myndighederne er så ivrige efter at vaccinere børn, siden tal fra CDC viser at hele 99,997 procent af de under 19 år overlever at blive smittet med Covid-19.

Samtidig rapporterer Daily Mail at CDC undersøger hundredvis af alvorlige bivirkninger knyttet til vaccinen som har ramt unge mennesker. Pr. 21. maj var der rapporteret over 900 tilfælde af hjertemuskelbetændelse (myokardit). Det er dog usikkert i hvilken grad dette skyldes vaccinen.

Også i Washington D.C. er det foreslått en lov som giver børn fra 11 år og op retten til at lade sig vaccinere mod Covid-19 uden samtykke fra forældrene. Forsikringsselskaber, skoleledelse og medicinsk personale skal desuden forbydes at informere værger.

Konspirationsteori?

Vi forventer ikke at norske myndigheder følger en sådan linje. Men vi forventede heller ikke nedlukning af samfundet i godt over et år, udskænkningsstop i Oslo i over et halvt år, og vi forventede slet ikke indføring af et vaccinepas.

Desuden: Man kan tillade sig at minde om de «uhyrlige» påstande om at virusset stammer fra et laboratorium i Wuhan. Dette blev afvist som konspirationsteori indtil for nylig, og alle sådanne påstande blev fjernet af censurfascisterne på Facebook. Som Christian Skaug udtrykte det tidligere i dag:

Laboratoriehypotesen har helt fra starten fremstået som sandsynlig for normalt tænkende mennesker med intellektuel selvstændighed, al den tid udbruddet skete lige i nærheden af det eneste laboratorie i tusindvis af kilometers omkreds som forskede i koronavirus, hypotesen aldrig er blevet falsificeret og nogen alternativ forklaring heller ikke havde empirisk støtte.

Man må enten have været idiot, letpåvirkelig overfor indbildte autoriteter, ikke i god tro eller aldrig have stiftet bekendtskab med intellektuelle standarder for at afvise laboratoriehypotesen kategorisk fra begyndelsen. Ikke desto mindre er det et eller flere af disse kriterier Facebook har opfyldt.

Mediefolkets egen skødehund Faktisk.no var tidlig ute med at latterliggøre dem, som bidrog til «at sprede fejlinformation til så mange mennesker». Nu er «konspirationsteorien», som undertegnede skrev om allerede i mai 2020, allment accepteret som en aldeles sandsynlig hypotese.

Sundhedsminister Bent Høie lovede at vaccinen skulle være frivillig. Hvor frivillig er en vaccine, hvis du mister bevægelsesfriheden uden vaccinepas?

Hvad skal man egentlig med et vaccinepas når det ser ud til at over 90 procent af den norske befolkning vil tage imod vaccinen når de får den tilbudt?

Man får en snigende følelse af at det handler om magt og kontrol. Et andet alternativ kan være at vore politiske ledere ikke aner hvad de har gang i.

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE