Nyt

Koran-tro Abu Osama aka ‘Abu Majeed al-Danimarkia’, Syrien, 2019; Foto: Document

De seneste fem år har Kriminalforsorgen indberettet 521 indsatte, som de vurderede var under ‘mistanke for radikalisering’. I skrivende stund er 27 terrorsigtede fængslede, og det er ny rekord. Interessante tal i Jyllands-Posten, der desværre ikke relaterer historien til venstrefløjens forsøg på at importere fængslede jihadist-familier fra Syrien – Antallet af fængslede i terrorsager er rekordhøjt.

“I de danske fængsler sidder mindst 27 personer lige nu varetægtsfængslet som sigtet eller tiltalt i terrorsager fordelt på otte forskellige sager. …

‘I forhold til Danmarks størrelse er det et kæmpe tal og et omfang, man bør være urolig over. Det sætter et ekstra pres på systemet,’ siger Magnus Ranstorp, leder af terrorforskningen ved den svenske forsvarshøjskole. …

Kriminolog Kasper Fisker, der tidligere i en årrække har arbejdet med antiradikalisering i Politiets Efterretningstjeneste, PET, er enig:

‘Vi har ingen erfaring i Danmark med at håndtere så mange terrorrelaterede på én gang.’

‘Tidligere knyttede løsladte terrordømte sig til storbyer, hvor man har bygget modeller op omkring antiradikalisering. Snart vil også mindre kommuner stå over for nye udfordringer, når de dømte skal ud i samfundet igen,’ siger han.

“Det er fuldkommen afgørende for trygheden og sikkerheden i landet, at vi har godt styr på dem, der tidligere er dømt for terror.” (Nick Hækkerup, Justitsminister)

ANNONSE