Nyt

I en debat om social kontrol i islamiske miljøer får en kommentar af Thomas Hoffmann kritik fra Hizb-ut-Tahrirs Taimullah Abu-Laban, der hævder at ‘negativ social kontrol’ er en måde at ‘dæmonisere muslimer’. En række trosfæller liker kommentaren, men også ph.d. Louise Lund Liebmann, en af de to forskere bag rapporten der konkluderede at muslimer skulle kende Koranen bedre, så de kunne stå imod samfundets ‘konformitetspres’.

Muslimer, islamister, jihadister eller terrorister. Det starter med Koranen. Her lidt fra en omtale af Holbæk-terrorsagen. ‘To generationer af syriske flygtninge’ er blandt de anholdte, skriver Ekstra Bladet, og giver beskrivelsen af arabere, der på overfladen fremstår velintegrerede. Fra EB.dk – Terrorsag: Hun begyndte pludselig at gå med tørklæde.

“Nogle af dem har levet i Danmark i mange år, mens andre kom hertil i flygtningestrømmen for omkring fem-seks år siden. Én er for længst fyldt 70 år, mens en anden er i starten af 20’erne.

I alt 14 mennesker sidder lige nu fængslet i den terrorsag, som eksploderede forrige weekend. … udadtil har de tilsyneladende levet som helt almindelige mennesker. Indtil politiets aktionsstyrke pludselig dukkede op og stormede flere adresser i både Vestsjælland og i Storkøbenhavn. …

En 37-årig småbørnsmor, som også skal være blevet anholdt, er både sød og venlig, men meget privat fortæller en kvinde i samme opgang. En ting har hun dog undret sig over:

– Hun har boet her nogle år. I starten gik hun helt almindelig klædt, men pludselig begyndte hun at gå med tørklæde og var tildækket. Hun er ellers meget smuk.”

ANNONSE