Nyt

Basil Hassans hollandske kone,  Ojone Igala (24) er forsvundet fra Al-Hol-lejren i Syrien sammen med parets to børn. Det melder DR. Et smuglernetværk henter kvinder og børn ud af lejren.

Igala har to børn, en pige på fire og en dreng. Hun er ikke den første eller eneste hollender der er forsvundet fra Al-Hol.

I juni 2020 rapporterede hollandske medier, at omkring 15 hollandske kvinder var flygtet fra al-Hol med deres børn, og ifølge en rapport fra Egmont – Royal Institute for International Relations – er mindst 40 kvinder fra lande som Belgien, Sverige, Holland og Tyskland flygtet det seneste halvandet år. Hvornår præcis Ojone Igala forsvandt fra al-Hol-lejren er uklart.

Igala opfattes som farlig. Hendes mand styrede IS’s droneprogram. Han forsøgte også at dræbe Lars Hedegaard ude på Frederiksberg, forklædt som et postbud. Kun Hedegaards snarrådighed et våben der kilte sig fast, forhindrede at attentatet lykkedes.

Hassan blev sat fast af tyrkiske myndigheder, men inden udenrigsminister Martin Lidegaard tøvede for længe og Tyrkiet udleverede Basil Hassan til IS, i bytte mot egne diplomater der var taget til fange ved erobringen af Mosul. Hassan organiserede IS’s sit droneprogram fra Syrien og fik tilsendt droner fra Danmark.

ANNONSE

Rygterne vil have det til at Hassan blev dræbt i 2017, men det er aldrig bekræftet. Hassan stod højt på amerikanernes liste over farlige terrorister.

Det hører med til historien at Hassan også tog en yezidi-pige som sex-slave.

Igalas flugt sætter kampanjen for at hente børnene og deres mødre hjem i relief. Det er i virkeligheden en infatuation med døden.

 

Den danske IS-terrorist Basil Hassans hustru og barn forsvundet fra fangelejr i Syrien

ANNONSE