Kommentar

Ivan VladimirovForeigners in Leningrad (1937)
Politiken er ellevild med Joe Biden. Ifølge dagens lederartikel har han vist, at “han kan styre USA i en helt anden og bedre retning.” Lederen drejer sig om den “visionære” hjælpepakke på 1.900 milliarder dollars, som han netop har fået gennem Kongressen.

Men det er ikke det eneste, Joe Biden prøver at få gennemtrumfet. Et andet og større projekt er den smukt betitlede “For the People Act”, som Repræsentanternes Hus har vedtaget med 220 stemmer mod 210. Formålet er at ensrette staternes valgsystemer og lægge dem ind under central styring. Blandt lovens godbidder er stemmeret til 16-årige, ubegrænset ret til at brevstemme – om det så er flere uger efter valgdagen – ret til at stemme uden at skulle vise legitimation samt til at lade sig registrere som vælger samme dag, som valget finder sted.
Formålet er tydeligvis at skabe maksimal svindel og kaos, hvilket vil være til fordel for demokraterne, som aldrig skal frygte at tabe et valg.
Der er ingen udsigt til, at denne statskupslov bliver vedtaget af Senatet. Det afgørende er, at USA nu har en præsident, der vil vælte 250 års demokrati og erstatte det med en étpartistat.
Det næste bliver formentlig, at Biden udsteder er dekret, der ændrer USA’s navn til Den Demokratiske Folkerepublik USA for at markere, at De Forenede Stater er gået over til et mere folkeligt system ligesom folkerepublikkerne Kina, Nordkorea og Congo.
Politiken har noget at se frem til.

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE