Kommentar

Hillary Clinton, som er rasende over, at hun ikke vandt præsidentvalget i 2016, siger nu, at uanset udfaldet af valget den 3. november skal Joe Biden ”under ingen omstændigheder” acceptere, at han har tabt.

Demokraterne agter åbenbart at fremstille Donald Trumps eventuelle sejr som illegitim – som de har gjort hver dag siden 2016. De har stort set ikke beskæftiget sig med andet, og det vil de heller ikke gøre de næste fire år, hvis Trump skulle vinde.

Politik – forstået som bestræbelsen på at styre et land til borgernes bedste –interesserer dem ikke. De er optaget af deres egen kamp mod den jævne befolkning, som de mener sig berettiget til at herske over, og som skal betale for deres privilegier uden at kny.

ANNONSE

Og demokraterne har gode chancer for at vinde. Som følge af coronaen antages det, at ca. halvdelen at de afgivne stemmer ved præsidentvalget bliver brevstemmer, som man kan optælle på forskellig måde. Og hvis borgerne ikke opfører sig, som de burde, kan man forkaste deres stemmer. Det er allerede sket ved adskillige valg.

For, som en af demokraternes foregangsmænd, Josef Stalin, bemærkede: Det vigtige er ikke, hvordan folk stemmer, men hvem der tæller stemmerne op.

Der er en grund til, at den herskende klasse hersker. Herskerne har metoder, der forståeligt nok aldrig bliver omtalt i magthavernes medier, som vi også kan se i Danmarks statsbetalte – dvs. skatteyderbetalte – kanaler og aviser.

Men skulle ulykken indtræffe og Trump vinde valget trods al svindelen i demokratisk-styrede stater, giver demokraterne ikke op. Det gør de rige og mægtige aldrig. Kan de ikke vinde ved demokratiske metoder, har de andre.

Volden i storbyernes gader vil blive optrappet. For kan man ikke ad lovlig vej beholde magten i en stat, kan man i det mindste ødelægge den.

Demokratiske insidere taler nu om muligheden af, at de vestlige etpartistater, Washington, Oregon og Californien, i tilfælde af en republikansk sejr, løsriver sig fra unionen.

Der mumles også om muligheden for, at  militæret griber ind og indsætter en demokratisk præsident, uanset hvad borgerne måtte mene.

Kan USA – ”the land of the free” – blive et fejlslagent projekt?

Sagtens. Vi har set det med adskillige stolte riger: Tsarens Rusland, Det Stortyske Rige, Østrig-Ungarn, Det Osmanniske Rige, Japans ”østasiatiske velstandssfære”.

Hvad mon de tænker i Udenrigsministeriet? Sikkert ingenting, fordi de læser kun  overfladepressen – og alle som én sætter deres lid til Joe Biden, dvs. supersocialisten Kamala Harris.

Når imperier som det amerikanske bryder sammen, indvarsler det ikke verdensfred, men kaos. Har de mon tænkt på det i Danmarks Radio? Tænker de overhovedet?   

 

 

 

Af Lars Hedegaard

   

ANNONSE