Nyt

En far risikerer op til ti års fængsel for at have tævet en afrikansk migrant, der overfaldt hans seks-årige datter i den franske by Roanne nordvest for Lyon.

På trods af potentiel fængselsstraf siger faderen, at han ikke har fortrudt, at han slog den mand, der er anklaget for at have voldtaget hans datter.

Faderen til den seks-årige pige, der angiveligt blev udsat for et seksuelt overgreb af en 16-årig “uledsaget” guineansk migrant i den franske by Roanne, er under efterforskning for vold mod den formodede overfaldsmand. Bliver han sigtet, risikerer han op til ti års fængsel.

Den 16-årige migrant er mistænkt for at være trængt ind i familiens hjem og have forgrebet sig på det seksårige barn. Moderen blev opmærksom på, hvad der foregik, da hun hørte lyde fra sin datters værelse. Moderen, som var ved at amme familiens baby, åbnede døren, og da hun så teenageren mishandle hendes datter, begyndte hun at skrige. Migranten flygtede fra huset.

Det er uklart, hvordan han var kommet ind i huset.

Næste aften gik faderen og en nabopatrulje ud for at lede efter den mistænkte. Moderen var der og kunne identificere den mistænkte. Faderen skal sammen med tre andre angiveligt have sparket og tævet migranten med et elektrisk kabel og en jernstang, ifølge den franske nyhedskanal BFMTV.

ANNONSE

– Jeg slog ham, indrømmede faderen og sagde, at han var i en “ændret sindstilstand”, da det skete. – Jeg skulle ikke have gjort det, men jeg fortryder det heller ikke. (…) Heldigvis stoppede mine venner mig, og jeg var bevidst nok til at ringe til politiet, ellers er det meget muligt, at jeg var gået længere.

Da min kone genkendte ham, gik jeg i sort, jeg lyttede ikke engang til min kone. Han prøvede at stikke af, men jeg fangede ham.

Migranten er blevet tilbageholdt og sigtet for seksuelle overgreb, men politiet efterforsker også manden for “alvorlig vold med våben”. Strafferammen herfor er tre til ti års fængsel. Der er endnu ikke rejst tiltale mod ham.

Migranten siges at have været i Frankrig i blot to uger, før han overfaldt den lille pige. Han blev indkvarteret i et modtagecenter tæt på gerningsstedet.

Faderen siger, at andre ville gøre det samme som ham.

– Enhver ville have gjort det samme som mig.

Faderen siger, at han tvivlede på politiets evne til at finde overfaldsmanden, efter at han anmeldte sagen:

– Der var ingen politipatruljer i området, der skete ikke noget. Nu er det mig, der bliver anklaget; verden er vendt på hovedet, min kone og datter sover ikke længere. Men jeg fortryder det ikke, jeg gjorde det for min datter.

Efterhånden som kriminaliteten stiger i Frankrig, tager franske borgere loven i egen hånd – og nogle gange må de tage konsekvenserne. I sidste måned forsøgte en mand i 60’erne at gribe ind, da to mænd røvede hans nabos hus i den franske by Pornic. En af røverne, en tyve-årig illegal migrant, stak manden ihjel, den anden er stadig på flugt.

12-årige Lola, der blev voldtaget, tortureret og myrdet af en algerisk migrant, har skabt internationale overskrifter og udløst national debat om migration og den franske venstrefløjsregerings modvilje mod at deportere kriminelle.

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE