Nyt

Jeg undrede mig i en tidligere post over, at en udlænding der talte om finanskrisen fra en venstreorienteret vinkel, på nogen måde skulle kunne repræsentere Nye Borgerliges bagland. Berlingske har talt med vedkommende, en 39-årig iransk rapper ved navn Ali Sufi. Han hader Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og enhver form for borgerlighed. Politiken har ligeledes talt med en Christian Bechmann Olesen, der ved folketingsvalget i 2019 var kandidat for ‘Schiller Instituttets venner’, en internationalistisk gruppering der blandt andet vil omstyrte det nuværende pengesystem.

Der skal nok være en del højreorienterede, som er trætte af nedlukningens konsekvenser, at man ikke kan komme på stadion eller til fitness, men intet indikerer at Men In Black Denmark er højreorienteret i nogen meningsfuld forstand. Fra Berlingske – Han støtter Men In Black og har fået nok af regeringen: ‘Jeg føler, at min frihed bliver taget fra mig’.

“Ali Sufi er træt af ikke at blive lyttet til. Træt af, at regeringen ifølge ham træffer beslutninger uden megen demokratisk debat, fortæller han. Derfor går den 39-årige rapper på gaden til Men In Blacks demonstrationer i København.

Han er også manden bag det første vers i gruppens protestsang – ‘Mette Ciao’ – som de sortklædte demonstranter synger, når de går fakkeloptog gennem byen. Sangen er indspillet af rapperen Danny Rozenberg og er lavet over den italienske antifascistiske arbejdersang ‘Bella Ciao’. …

… Han var også første taler ved Men In Blacks meget omdiskuterede demonstration 9. januar, der endte med voldelige sammenstød mellem demonstranter og politi. …

Ali Sufi mener, at der siden terrorangrebet 11. september er sket en øget overvågning af borgerne, og at blandt andet ghettolovgivningen er en indskrænkning af borgernes frihedsrettigheder.”

Men In Black Denmarks Ali Sufi, København, 23. januar 2021

“Han åbner døren ind til lejligheden i det almene boligbyggeri og viser os ind i stuen. Han har indvilliget i at fortælle om sit engagement i den selverklærede friheds-og protestbevægelse Men In Black, som først og fremmest ser sig selv som frihedskæmpere imod coronarestriktioner, epidemilov og vaccinepres. … Christian Olesen fortæller gerne om sig selv. Han er født og opvokset på Vestegnen og har taget en længere teknisk specialuddannelse, som har ført til job i store danske virksomheder. Han har gennem mange år været politisk aktiv og opstillede i 2019 til folketingsvalget for listen Schiller Instituttets Venner, en tænketank-baseret bevægelse, som kæmper for en ny verdensorden. Christian Olesen fik 89 stemmer. … Han har deltaget i larmedemo foran statsministerens officielle bolig på Marienborg i Nordsjælland arrangeret af diverse grupper og partiet Jorden, Frihed, Kundskab 21, som kæmper mod teknokrati og for større frihed.” (Politiken, 24. januar 2021)

ANNONSE

 

(Christian Bechmann Olesen, ‘Schiller Instituttets venner’, 2019; Foto: Sive.dk)

 

Opdate. Grundlæggeren af MIB stod mandag aften frem i Aftenshowet på DR1, og han lød mere fornuftig end de fleste andre der har udtalt sig på gruppens vegne. Det være sig Mark Haugegaard Nielsen (der støtter Mads Palsvig og ‘Jorden Frihed Kundskab’), samt Claus Kristiansen, der er kritisk over alt, bortset fra koncentreret idioti.

MIB-talsmand liker et ‘Kodered Killuminatti ENT’-opslag, 2020)

“I udkanten af demonstrationen befinder Claus Kristiansen sig. Han er klædt i sort. Omkring ham står en håndfuld venner, også i sort, enkelte med Brøndby-farver og logoer på tøjet. Claus Kristiansen har indtaget en talsmandslignende rolle i Men In Black, men der er tilsyneladende ikke nogen officiel kontaktperson. Politiken har forsøgt at få et interview med gruppens initiativtagere, men de har ikke svaret på anmodningen. Claus Kristiansen træder op på scenen. Han taler på bevægelsens vegne.” (Politiken, 24. januar 2021)

 

ANNONSE