Nyt

En mandlig sygeplejerske er blevet idømt to års fængsel for at have voldtaget en kvindelig patient en nat i december sidste år.

Dommen er faldet fredag i Københavns Byret, oplyser sagens anklager Søren Harbo.

Den 33-årig sygeplejerske Loai Khalil Al-Alami har selv erkendt at have forgrebet sig på kvinden, men nægtet, at overgrebet udviklede sig til en decideret voldtægt.

– Der er ingen tvivl om, at jeg både skammer mig og har dårlig samvittighed, sagde han ved et retsmøde i sagen torsdag.

Foruden fængselsstraffen fratages han retten til at arbejde som sygeplejerske.

Straffen er lidt mildere end de to et halvt års fængsel, som Søren Harbo havde krævet.

– Udgangspunktet er et år og to måneder for den type voldtægt. Men jeg synes, at det var væsentligt mere alvorligt. Derfor påstod jeg to et halvt år, men det er uberørt land. Vi har ikke set noget lignende, siger anklageren.

Akutmodtagelsen

Overgrebet fandt sted i akutmodtagelsen på Rigshospitalet tidligt om morgenen den 9. december sidste år. Kvinden var kommet ind på hospitalet, og ifølge sygeplejersken var hun meget beruset.

– Jeg rusker lidt i hende et par gange, men hun reagerer nærmest ikke – andet end nogle mumle-lyde, sagde Loai Khalil Al-Alami i retten. (….)

På trods af lammelsen sagde kvinden, at hun vidste, hvor hun var, og hvad der skete under hele forløbet. Samlet set mener hun, at overgrebet strakte sig over cirka ti minutter.

– Det er ikke noget, en sygeplejerske skal gøre ved mig. Jeg er i chok. Han prøver at flytte mig ud til kanten af sengen, sagde hun og forklarede om berøringerne, og at han stoppede, når der kom personer ind på stuen.

ANNONSE

Hver gang personerne forlod stuen, fortsatte sygeplejersken ifølge kvinden berøringerne, og i sidste ende udviklede det sig til voldtægt.

Sygeplejersken valgte at anke dommen. (ritzau)

 

ANNONSE