Nyt

Tamim Sultani er dømt for overtrædelse af narkotikalovgivningen i Sverige.

Den formodede gerningsmands navn er Tamim Sultani.

Tamim Sultani har folkeregisteradresse i Vetlanda i Sverige.

Tamim Sultani er født i Kabul i Afghanistan. Han oplyser sin fødselsdato til at være 12. februar 1999. Han skulle således være 22 år. På billederne ser han en hel del ældre ud.

Tamim Sultani kom til Sverige i april 2016 som enligtkommende asylbarn. I 2018 var han en af de 9000 afghanere (sidenhen 11.000) som qua en særlov, som Centerpartiet sammen med regeringen pressede igennem, blev tildelt midlertidig opholdstilladelse i Sverige til trods for, at ingen af de 9000 havde legale krav på asyl og ophold.

Den midlertidige opholdstilladelse udløb i april 2020, hvorefter Tamim Sultani søgte om en fornyet opholdstilladelse.

Trods fem år i Sverige taler Tamim Sultani næsten ikke svensk. Han har levet af varige overførselsindkomster i al sin tid i Sverige.

Tamim Sultani følger en række muslimske/islamiske websider. Han følger også en webside for en hazarisk forening i Sverige.

Hazara-folket er et persisktalende folk, som primært bor i den centrale Hazarajat region i Afghanistan. Hazarerne udgør godt 35-40 procent af Afghanistans befolkning, og det er dermed den andenstørste etniske folkegruppe i landet. Hazara-folket er shia-muslimer.

ANNONSE

 

ANNONSE