Kopierede/fra hoften

Den højt profilerede koranbrænder, irakiske Salwan Momika, ønsker at søge asyl i Norge. I Sverige har han en udvisningsordre hængende over sig.

– Terrorister får asyl og beskyttelse

– Jeg elsker Sverige og føler mig som en del af fællesskabet. At være svensk er ikke knyttet til et stykke papir eller et statsborgerskab. Jeg føler, at jeg hører til i dette samfund, men desværre har Sverige svigtet mig. Jeg flytter til et land, der accepterer og respekterer mig. Det gør Sverige ikke,” sagde han til den svenske avis Expressen.

Momika kom til Sverige i foråret 2018, og fik midlertidig opholdstilladelse i april 2021. I 2021 blev han dømt for at have fremsat trusler. I oktober 2023 fastholdt Migrationsdomstolen en udvisningsdom mod Momika. 

Pris på hans hoved

– Jeg er på vej til Norge. Sverige tager kun imod terrorister, de får asyl og beskyttelse, mens filosoffer og tænkere bliver udvist.

I Irak er der udlovet en dusør på to millioner dollars, og en koran lavet af to kilo guld, til den, der dræber Momika. Regeringen i Bagdad har bedt om at få ham udleveret. .

 

 

Køb Ruud Koopmans’ bog!

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag