Kopierede/fra hoften

DR illustrerer højreradikale lockdown-modstandere med AFA-demo, Berlin, 30. december 2020

Det er svært at sætte lockdown-modstanderne i bås, men hvis de ikke er 100 procent fredelige, så associerer medier dem automatisk med den yderste højrefløj. Det foregår næsten per refleks, og derfor opdager de DR-ansatte bag artiklen herunder ikke, at de dokumenterer højreradikale optøjer i Tyskland med venstreradikale AFA’er, der demonstrerer under paroler såsom ‘Corona ist das Virus – Kapitalismus die Pandemie’ og ‘Ihr redet von Gesundheit, doch ihr meint Profite’. Fra DR Online – De går på gaden ‘for frihed’ og ender i sammenstød med politiet: Hvorfor fører vrede over corona-restriktioner til vold?

“Men In Black organiseres via sociale medier, og efter gruppens eget udsagn er den upolitisk og favner alle, men de benægter ikke coronavirussets eksistens. I stedet er budskabet, at de ønsker et opgør med corona-restriktionerne og nedlukningen af det danske samfund.

Og det er ikke kun i Danmark, at frustrationer over nedlukninger vokser. I flere steder i udlandet har der også været voldelige protester, der har været meget mere voldsomme end de danske. Ifølge en amerikansk tænktetank er coronapandemien med til at styrke voldelige bevægelser på den yderste højrefløj – både i USA, men også i Europa.

Hvordan det hænger sammen, kan du få svaret på i videoen, hvor du også kan høre mere om, hvorfor vi ser disse voldsomme og voldelige demonstrationer.”

“Mehrere Hundert Menschen aus der linken Szene demonstrierten in Berlin-Mitte gegen Corona-Kritiker und Kapitalismus. ‘Ihr redet von Gesundheit, doch ihr meint Profite’ oder ‘Corona ist das Virus – Kapitalismus die Pandemie’ war zu hören und zu lesen.” (Euronews, 30. december 2020)

Venstreradikale demonstrerer i Berlin, 30. december 2020; Foto: Youtub

ANNONSE