Nyt

P1 Morgen beklager fejlen på DR.dk, men det ville nok være bedre, hvis de undlod at politisere. Redaktionschef Claus Cancel, der beklagede, er gift med DR Nyheder-redaktionschef Naja Nielsen, der i sine ungdomsår var aktivt medlem af Danmarks Kommunistiske Ungdom. Måske blokerer den ideologiske indspisthed for objektiv journalistik.

Fra Generation Identitær – DR’s P1 Morgen grebet i alvorlig løgn om Generation Identitaire.

“P1 Morgen bragte torsdag d. 29. januar urigtige oplysninger om GI i Frankrig. I forbindelse med et indslag om den franske indenrigsministers forsøg på at forbyde den ikke-voldelige patriotiske organisation, blev der sagt at tre medlemmer af Generation Identitaire i Frankrig var blevet dømt for vold og tilskyndelse til terror. Dette er komplet usandt.

Vi går ud fra, at der hentydes til tre højreekstremister, der blev optaget med skjult kamera i en ‘dokumentar’ af Al-Jazeera, hvor den store arabisk ejede TV-station forgæves forsøgte at kæde disse mænd sammen med GI. Den eneste forbindelse er at baren, hvor disse mænd mødtes er ejet af en tidligere leder af en fransk GI afdeling. Han er i den forbindelse hverken mistænkt for noget eller dømt for noget. Endvidere blev det kraftigt insinueret, at GI skulle have forbindelse til nazisme og fascisme, uden at vi selv var inviteret til at komme til orde.

GI tager altid afstand fra totalitære ideologier, det være sig kommunisme, fascisme og nazisme. Det har vi alle dage sagt helt entydigt. Ligeledes tager vil helt og aldeles afstand fra politisk vold. Vi er og bliver en ikke-voldelig bevægelse. Voldelige elementer er ikke velkomne hos os, og sådan vil det altid være. Vi siger det gerne helt klart og tydelig igen og igen.

Vi mener, at P1 Morgen hellere skulle bekymre sig over at et angiveligt demokratisk land vil forbyde en ikke-voldelig aktivistgruppe fordi de ikke bryder sig om at bliver kritiseret, og ikke bryder sig om at nogen yder modstand mod masseindvandringen og islamiseringen af Europa.”

“P1 Morgen bragte 29.01.2021 et indslag om, at Frankrig arbejder på at forbyde bevægelsen Generation Identitær. I det indslag bragte vi nogle udsagn, som ikke var rigtige. Vi sagde i udsendelsen, at tre medlemmer af Generation Identitær i Frankrig er blevet dømt for terror og tilskyndelse til vold. Det var forkert. De tre højreekstreme mænd, der er blevet dømt for tilskyndelse til vold og terror har ikke været medlemmer af Generation Identitær i Frankrig.” (Claus Cancel, P1)

ANNONSE