Kopierede/fra hoften

TV2 Online fortæller, at demonstranter lørdag afbrændte en ‘Mette Frederiksen-dukke’, der bar beskeden: ‘Hun må og skal aflives’. Politiet efterforsker nu dødstruslen, og de fleste politikere har taget afstand. Nye Borgerliges Pernille Vermund afstandtagen er dog ikke nok for Twitters overdrev, der eksempelvis skriver: “Føj! Det er saftsusemig den mest Trumpske ikke-fordømmende ‘fordømmelse’ af en flok vanvittige ekstremisters dødstrusler mod vores statsminister. Du er måske bange for at miste vælgere?” (Anders C.), “… du tændte gnisten sammen med dine traktorbøller” (Per R.) og “Jeres parti og jeres udtalelser er medskyldige i det skete” (Bette P.).

Jeg fulgte live-feedet fra Men In Black Denmark i en lille time, og forstår ikke helt hvorfor setuppet skal associeres med højrefløjen. Det virker lidt som en automatreaktion fra centrum/venstre, når de sortklædte en sjælden gang ikke entydigt er venstreradikale. Eneste tale jeg hørte kom fra en udlænding, der tordnede mod ‘multinationale selskaber’, og selvom der ganske givet var et hooligan-segment tilstede, så kom en stor del fra den multikulturelle Vestegn. En broget skare, som næppe er mere højreorienteret end venstreorienteret, hvis man gik dem på klingen. ‘De gule veste’-debatten om igen: For venstreorienteret, og for konspiratorisk.

Udlænding, Men In Black: Tak fordi i er kommet endnu engang… Jeg har tre venner der ikke turde komme, fordi de ikke har dansk pas. Sidste gang turde de heller ikke komme. I det her land har man ret til at samles og sige sin mening, selvom den er anderledes end den officielle dagsorden. … Vi er samlet her i dag fordi vi har fået nok. Vi har fået nok af at få planer der kun er tre-fire uger, vi har fået nok af hastelove der fratager os vores rettigheder, som bliver vedtaget sådan her. Vi er træt af, at der er en dagsorden som er større end os, som de ikke fortæller os. Vi er trætte af, at multinationale selskaber bestemmer om det er den ene krise eller den anden – finanskrisen, hvor bankerne tager vores penge eller rettigheder, eller den her gang hvor de mediegiganterne og medicinalfirmaerne tager vores rettigheder. Vi er samlet for at sige, at vi har fået nok. Vi har fået nok af, at blive styret med frygt. At blive styret med stemmetal, og ikke at blive fucking inddraget. Vi har fået nok af, at vi er i gang med at omstrukturere hele vores økonomi, og det eneste vi får at vide, er at vi skal blive indenfor og holde vores kæft. Vi er kommet her for at vise, at vi ikke vil holde vores kæft.

Fotos: Men In Black Denmark, 23. januar 2021)

Der er anholdt to mænd for truslerne (dukken), men jeg forstår ikke helt ramaskriget. Når det rammer Pia Kjærsgaard (Tønder, 2007), Donald Trump (Rønde, 2017) eller Lars Løkke Rasmussen (Ninna Hedeager Olsens, Udateret). Her var der ikke tale om to tilfældige mænd, men ‘antiracistiske aktivister’, en DR-vært i den bedste sendetid og en fremtrædende politiker for Enhedslisten i København.

ANNONSE

Trump afbrændes på DR1, 2017 – Løkke Rasmussen afbrændes af Enhedslisten-politiker, udat.)

ANNONSE