Nyt

Hvis den kinesiske præsident Xi Jinping har betalt militante i Afghanistan for at dræbe amerikanere, har han taget et skridt med uforudsete konsekvenser. Iran prøvede det samme, og det førte til eliminering af general Soleimani.

Kina betalte Taliban eller IS for at dræbe amerikanske tropper i Afghanistan, ifølge ubekræftede amerikanske efterretningskilder. Hvis meddelelserne skulle være korrekte, ville det betyde en alvorlig optrapning af forbindelserne mellem USA og Kina.

Trump vil overveje, om rapporterne skal offentliggøres. De er allerede blevet afvist af Beijing.

Trump blev orienteret om efterretningen den 17. december af Robert O’Brien, hans nationale sikkerhedsrådgiver, som også indkaldte et politisk udvalg for det nationale sikkerhedsråd for at drøfte det den 22. december, rapporterede Politico.

New York Times lavede en stor aftale med, at Rusland betalte Taliban for at dræbe amerikanere, og demokrater beskyldte Trump for forræderi. Igen. Det blev senere afsløret, at det var Iran, der havde betalt for drabet på amerikanere, og det var den udløsende årsag til eliminering af general for al-Quds-styrken Soleimani. Det spekuleres i, at Trump vil benytte lejligheden, før han muligvis skal træde tilbage for at præsentere sandheden om Kina. Bidens folk oplever, at han forsøger at låse deres stilling, inden administrationen tiltræder. Hvis offentligheden finder ud af, at Kina betaler for at dræbe amerikanske soldater, vil det være svært at være Kina-venlig.

ANNONSE

EU har netop aftalt en investeringsaftale med Kina. Det ser ikke ud til, at hverken covid-19, uighurerne eller Hong Kong er nogen hindringer for EU. Det er business as usual.

Spørgsmålet er, hvor stort et hold der er i rapporterne:

 Det tilføjede: “Hvis denne efterretning skulle bekræftes, ville det repræsentere et dramatisk strategisk skifte for Kina og kraftigt eskalere spændingerne mellem Kina og USA. Hvis efterretningen ikke viser sig at være nøjagtig, rejser den spørgsmål om motivationen fra kilderne bag den samt beslutningen om at afklassificere den. ”

Donald Trump: China paid to kill US troops in Afghanistan

ANNONSE