Kommentar

Når Bidens snublen på et flys trappe gør så stærkt indtryk, er det fordi vi inderst inde godt ved at det ikke blot er et uheld. Det er som om scenetæppet rives væk og vi ser bagom kulisserne. Det er ikke noget pænt syn: Én ting er at USA, leder af den frie verden, ledes af en 78-årig som er på vej ind i tusmørket og allerhelst ville være blevet der. Han er på vej over grænsen, og de gange han virker vågen og på, siges det at han har fået kokain.

Hvis disse symptomer havde vist sig efter to år, ville verden have haft tid til at forberede sig. Men de indtræffer før der er gået to måneder. Det rejser mere alvorlige spørgsmål om Amerikas fremtid: De, som placerede Biden i Det Hvide Hus, vidste hvor dårlig han var, de vidste også hvor korrupt han og familien er. De vidste at Biden ikke ville have noget at stille op mod Kina. Det viste sig i Alaska torsdag, hvor Kina behandlede udenrigsminister Tony Blinken og den nationale sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan, som om de allerede kom fra en andenrangs nation.

Alle vidste at Biden havde mange lig i lasten og var i færd med at blive senil. Alligevel valgte de ham og satte den største valgsvindel i amerikansk historie i værk.

ANNONSE

Demokraterne havde klaret at spartle de største sprækker i facaden over efter 3. november og brugte «stormen» på Kongressen som lynafleder.

Men hver gang der sker noget uventet, dramatisk, ramler taget ned, og vi ser hvor nøgen kejseren er.

Det kan ske på mange måder: Kina virker fast bestemt på at ydmyge USA. Mange andre vil gerne bidrage. Der snakkes allerede om at Nordkorea vil genoptage raketaffyringerne. Iran kommer til at tage en grusom hævn for likvideringen af general Soleimani. Hizbollah, Hamas, Broderskabet, Venezuela – de står bare og venter på at tildele USA et ydmygende nederlag.

Og en supermagt kan ikke svare igen, uden at optrappe.

Disse lande var bange for Trump. Men de er ikke bange for en skrøbelig gammel mand.

Medierne og Washington vil blive afsløret for hvad de er: papirtigre. Det var dét Mao kaldte «USA-imperialismen». Nu får kineserne ret.

Verden er blevet et farligere sted.

ANNONSE