Kopierede/fra hoften

Senator Obama, Harvey Weinstein,  (Photo by Sylvain Gaboury/FilmMagic) 

Ingen kan have noget imod ligestilling i ordets egentlige betydning, men som begrebet anvendes i praksis er det reelt en kamp mod den hvide heteroseksuelle mand. Forleden skrev en ‘altrighter’ til mig, at han håbede Biden vandt præsidentvalget, og henviste til ‘accelerations-teorien: Det at en forværrelse af situationen, ville kickstarte en accellerende modreaktion. Sådan har jeg det lidt med identitetsfantasterne.

En Politiken-historie gengivet af Berlingske – Danske film skal i fremtiden tælle hvide og brune medarbejdere for at kunne få støtte: ‘Det har vi ikke haft fokus på’.

“Det Danske Filminstitut vil i fremtiden kræve, at producenter og instruktører forholder sig til mangfoldighed, når de søger om støtte. Det skal ske ved at stille krav om opgørelser over produktioners etniske diversitet. En film- eller TV-produktion skal i fremtiden optælle og registrere, hvor mange medarbejdere, der har anden etnisk herkomst, når produktionen søger støtte hos Det Danske Filminstitut (DFI). Det siger instituttets direktør, Claus Ladegaard, til Politiken…

Udmeldingen kommer i kølvandet på en ny stor forskningsrapport fra Aarhus Universitet, som viser, at etniske minoriteter oplever mere chikane, diskrimination og uønsket seksuel opmærksomhed i filmbranchen end deres hvide kolleger. Det er den konklusion, som får Claus Ladegaard til at melde ud, som han gør.”

ANNONSE