Kunstbilde

Ukjent fotograf, Fotochrom-postkort, produsert av Detroit Publishing Company (1905), i Library of Congress, Washington DC.

Fotochrom var en teknikk for reprodusering av håndkolorerte svart/hvitt-bilder.

Bassenget på toppen av St. Hanshaugen hadde som formål å redusere vanntrykket i borgernes kraner, i likhet med bassenget i Kampens park. Tidligere var området avstengt for publikum, men nå er bassenget lagt under lokk, med en plaskedam øverst.

I bildet er det lett å dra kjensel på både Uranienborg kirke (til høyre) med Oscarshall på Bygdøy (Ladegaardsøen) et stykke til venstre, Slottet, og rett til venstre for flaggstangen Brynjulf Bergsliens (1830-1898) Asbjørnsen-monument, avduket 1891. Marcus kirke (1927) og den øvrige nåværende bebyggelse langs Ullevålsvaien var ennå ikke reist.

ANNONSE

Læs også

Læs også